Da li Nissan GT-R s 1.100 ks može da ugrozi Tesla Model S Plaid? - BIGportal.ba
Auto-moto Test

Da li Nissan GT-R s 1.100 ks može da ugrozi Tesla Model S Plaid?

Tesla Model S Plaid je pokazao da je pakleno brz na drag stazi, nadmašivši najbrži BMW svih vremena i najsnažniji Cadillac svih vremena, između ostalog.

Ovi rezultati su i očekivani kada se baci pogled na oficijelne brojke. Međutim, šta ako Modelu S Plaid „na crtu“ stane modifikovani Nissan GT-R s 1.100 konja na točkovima? Upravo je takav dvoboj pred nama, tačnije troboj, jer je Teslin pulen najpre morao da se oproba s Porscheom 911 Turbo S, koji je takođe svojevrsna „raketa“.

Ipak, Model S Plaid je bio prevelik zalogaj za Porsche, čak i bez angažovanog „drag strip“ režima (na nepripremljenoj stazi). Drugim rečima, Turbo S nije bio ni blizu da ugrozi protivnika.

Ista priča se odnosila i na Nissan GT-R. Čak i s tako ogromnom snagom na raspolaganju, „Godzilla“ nije uspeo da potuče Teslu. Throttle House tim je pokušao i s letećim startom, ali iz nekog razloga ta trka nije završena.

Kako se ispostavilo, samo jedan automobil može da pobedi Model S Plaid u režiji Throttle Housea u trci ubrzanja, a on inicijalno nije predstavljen. Da biste saznali o kome se radi, pogledajte video.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Bentley u čvrstom zagrljaju Audija

Vanja A

BMW se oprašta od V12 motora u velikom stilu

Vanja A

Prodaja automobila u Europi: pad od 2,4% u 2021., 22,8% u decembru

Vanja A

Ostavite komentar