Da li Nindža kornjače zaista vole picu? Nepoznate činjenice o omiljenim herojima iz kanalizacije - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Da li Nindža kornjače zaista vole picu? Nepoznate činjenice o omiljenim herojima iz kanalizacije

Televizijska, animirana serija “Teenage Mutant Ninja Turtles” iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima

Oni koji su odrastali devedesetih godina prošlog veka, znaju da je Splinter verni učitelj i staratelj Nindža kornjača, da im je Šreder arhi-neprijatelj i da obožavaju da jedu picu. Te stavke su bile zastupljene u animiranoj TV seriji, ali da li je tako bilo i u vreme stripova u kojima su prvenstveno nastale Nindža kornjače?

Pre svega moramo napomenuti da su Nindža kornjače nastale 1984. godine, iz mašte Kevina Istmana i Pitera Larda. Sve četiri kornjače su imale crveni povez oko očiju, a razlikovale su se na osnovu oružja kojima su se služile. Mikelanđelo je vrteo nunčake, Rafaelo je vešto upravljao viljuškama, Leonardo je koristio katane, a Donatelo maniplisao nindža štapom, piše Strip Blog.

Važno je i reći da je već u prvoj epizodi, “arhi-neprijatelj” Nindža kornjača i učitelja Splintera, Oroku Saki iliti Šreder (Sekač)poginuo od ruku Nindža kornjača.

Najveća je zabluda to da kornjače obožavaju picu, jer im taj specijalitet nije bio glavno jelo u prvim epizodama.

Kako je uopšte došlo do toga da kornjače vole picu? 

Televizijska, animirana serija Teenage Mutant Ninja Turtles iz 1987. godine, rađena po motivima stripova, promenila je kornjače i pojedinosti učinila drugačijima. Najveće izmene se ogledaju u tome da je Šreder postao  glavni neprijatelj Nindža kornjača, zapravo, da se gotovo sve njihove dogodovštine vrte oko njega i to da su kornjače zavolele picu kao glavni obrok.

Pica se jede stalno, sve kornjače lude za njom, a najviše Mikelanđelo. Mikelanđelo je taj koji uzima pojedine najčudnije prelive za picu – puter od kikirikija, kupus i školjke i slično, čak ju je jednom jeo i sa džemom. Sve to nas može asocirati da ni u ovoj seriji, pica zapravo nije omiljeno jelo, jer joj uvek promene ukus nekim od preliva i namaza.

U strip serijalu Teenage Mutant Ninja Turtles Attack!!!, prvi deo, Leonardo kaže kako se od pice pravi “gag” i, zapravo, ismeva animiranu seriju.

Kako je vreme odmicalo, u filmovima i drugim ostvarenjima, pica je u potpunosti postala prepoznatljiva za Nindža kornjače i predstavlja nerazdvojni deo njihove ličnosti.

Ostaje pravo pitanje, da li kornjače zapravo uopšte vole picu ili samo njene šarolike namaze?

Telegraf

Danas objavljeno

Definicija mode i luksuza: Giorgio Armani “One Night Only” revija u Dubaiju

Vanja A

Šta uraditi u situaciji kada vaš suprug razgovara sa drugom ženom, a vama to smeta?

Vanja A

Zlatni retriver oborio Guinness svjetski rekord za najviše teniskih loptica u ustima

Vanja A

Ostavite komentar