Da li nam je sve u torbi neophodno, ostavite nešto i kod kuće! - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Da li nam je sve u torbi neophodno, ostavite nešto i kod kuće!

Je li stvarno moguće da torbe mogu biti štetne za vrat i leđa?

Stručnjak, fizioterapeut za slavne, Dong Džons, posle 17 godina rada, skrenuo je pažnju na štetnost nošenja ženskih torbi u predelu vrata, ramena i gornjeg dela leđa.

Nedavno istraživanje londonskog brenda „Aspinal“ otkriva da je prosečna težina ženske torbe u Velikoj Britaniji oko tri kilograma. Torbe koje ostale Evropljanke nose su oko tri puta lakše.

Njegovo je mišljenje da sve veći broj žena pati od bolova u vratu, ramenima i leđima zbog teških torbi.

„Nošenje teških torbi na jednom ramenu ili na ruci po ceo dan, posle dužeg perioda može biti štetno za držanje i napraviti dugotrajnu štetu vratu i leđima“, napominje Dong Džons, i dodaje da su posledice nošenja torbi još gore za sve one koji ne vode aktivan život, već većinu vremena provode pred ekranima.

Najgore su torbe koje nosimo na ramenu. Male ručne torbe daleko su bolje, zbog ograničenog prostora, u njih stane nekoliko stvari.

„Torbe koje se nose na ramenu često sadrže i do 25 predmeta. Žene koje nose torbu na istoj strani tela obično imaju spušteno rame, a često i izdužene živce koji idu iz vrata u ruku, a to ponekad rezultira bolnim osećajima ili trncima u ruci“, istakao je Dong Džons.

Torba s laptopom najčešće je najteža, pa može rezultirati istim problemima ako se uvek nosi u istoj ruci. Ruksaci, s druge strane, nisu problem sve dok ih nosimo na oba ramena, a ne samo na jednom.

Danas objavljeno

EU bi da razređuje vino vodom

V.R.

Mediji navode da se brak Bila Gejtsa raspao zbog milijardera pedofila

V.R.

Kako je „nepobjedivog” Napoleona ubila obična kolonjska voda

V.R.

Ostavite komentar