Da li je uspjela ovog puta da nadmaši Melaniju Tramp: Džil Bajden okitila Bijelu kuću - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Da li je uspjela ovog puta da nadmaši Melaniju Tramp: Džil Bajden okitila Bijelu kuću

Praznici se bliže, a mnogi su već počeli akciju otpakivanja kutija sa novogodišnjim dekoracijama kako bi ukrasili svoje domove.

Tom prilikom, prva dama Amerike Džil Bajden, tradicionalno, je krenula sa ukrašavanjem Bele kuće, a svoju inspiraciju je nazvala “Darovi od srca”.

Elizabet E. Aleksander, portparol prve dame Amerike, rekla je da je cilj teme ovogodišnjie dekoracije prikazivanje onih aspekata društva koji nas “ujedinjuju, leče i međusobno povezuju”, a celokupna akcija je, kako kaže, krenula početkom leta.

U Beloj kući, prema priloženim fotografijama, ima 41 jelka, 1.828 metara dekorativnih traka, više od 300 novogodišnjih sveća, kao i više od 10.000 ukrasa.

Foto: Profimedia

Razlika u ovogodišnjem načinu dekorisanja je i više nego primetna od prethodnih godina, jer se vidi manjak sjaja, snega, svetlećih lampica.

U jednom od tri državna salona Bele kuće, u tzv. “Zelenoj sobi” postoje samo dva stabla i pregršt ljubičastih orhideja, jer trenutni američki predsednik Bajden obožava ovu sortu cveća.

Kako se kaže u javnom saopštenju Bele kuće, prva dama je bila inspirisana delima heroja koji su učestvovali u borbi protiv pandemije koronavirusa, a ovo je samo mali znak pažnje namenjen njima.

Foto: Profimedia

Podsetimo, bivša prva dama Amerike Melanija Tramp je imala čast da prošle godine dekoriše enterijer Bele kuće, a tema njene vizije ukrašavanja nosila je naziv “Amerika, lepa”. Svaki kutak predsedničke rezidencije bio je ukrašen do sitnih detalja, a novogodišnje lampione, ručno su radili školarci iz svih saveznih država Amerike.

Danas objavljeno

Svijet cipela: Obuća za sastanke u Metaverseu, održivost i sve nijanse zelene boje

Vanja A

Nacisti su joj u logoru oduzeli bebu, a 75 godina kasnije dogodilo se čudo: ‘Nisam mogla vjerovati!‘

Vanja A

Razvodi se William Levy: Objavio, zatim požalio

Vanja A

Ostavite komentar