Da li je to Pacoli rekao da Haradinaj laže? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Da li je to Pacoli rekao da Haradinaj laže?

Predsednik Alijanse za novo Kosovo Bedžet Pacoli izrazio je uverenje da će nova vlada u Prištini ukinuti takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

“Lažu oni lideri koji kažu da neće ukinuti taksu. Nije dobro zavaravati birače”, rekao je Pacoli za RTK.

On kaže da su takse u početku bile “opravdan korak”, ali da su neki vitalni problemi za Prištinu morali su da se reše tokom procesa.

Bivši ministar spoljnih poslova u privremenim prištinskim institucijama je ocenio da će nova vlada otvoriti put dijalogu i dodao da treba postići konačan dogovor sa Srbijom.

“Kosovo danas vide kao zemlju koja blokira dijalog, kao zemlju koja ne sluša i ne radi sa svojim prijateljima, govore da smo ranije imali podršku ali da se sada suocavamo sa nedostatkom te podrške. Nadamo se da ćemo tu podršku ponovo imati”, rekao je Pacoli.

Bivši kosovski premijer, koji je dao ostavku na tu funkciju nakon što je dobio poziv za saslušanje u Specijalnom sudu za zločine OVK u Hagu, i time pokrenuo proceduru vanrednih parlamentarnih izbora, Ramuš Haradinaj izjavio je u utorak da ako bude ponovo pobedi na izborima neće ukinuti takse Srbiji.

b92

Danas objavljeno

Sutra posebna sjednica NSRS na zahtjev Dodika

M.

Štajnmajer zatražio od Merkelove da nastavi sa vršenjem dužnosti

M.

Stiglo novo upozorenje: “Novi soj virusa biće zarazniji”

M.

Ostavite komentar