Da li je sezona završena? - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Da li je sezona završena?

Sve su glasnije priče da je fudbalska sezona u Italiji završena zbog pandemije koronavirusa.

Italijanski ministar sporta Vinčenco Spadafora rekao je da Italija još dugo neće gledati fudbal na svojim stadionima u razgovoru za “Republiku”.

On je rekao da je nerealno da se sezona nastavi 3. maja, kako je isprva bilo planirano.

“Fudbal neće sigurno početi 3. maja. Čelnici Serije A su napravili grešku prilikom procene i prekasno zaustavili sezonu. Moraju da shvate da više ništa neće biti kao što je bilo. Sport nije samo fudbal i fudbal nije samo Serija A. Izdvojićemo oko 400 miliona evra za sportove i veći deo novca otići će amaterskim udruženjima i biće teritorijalno raspoređen i to će pokrenuti njihov preporod. Veliki klubovi žive u svojim snovima i izvan svojih mogućnosti, pa su milionske plate igrača trenutno najveći problem. Oni moraju da shvate da posle ove krize ništa neće biti kao što je bilo”, smatra ministar sporta Spadafora.

Sličnu stvar je rekao i predsednik udruženja igrača Damiano Tomazi.

“Posle svega što je ministar Spadafora rekao, smatramo da postoji ozbiljna šansa da je sezona ovde gotova. Sada sa sportskog gledišta razmišljamo kako ćemo završiti sezonu, a postoje i problemi sa ugovorima. Pojedini igrači su odlučili da prihvate smanjenje plata, poput situacije u Juventusu. Ukoliko nema svađe na relaciji klub–igrač mi se nećemo mešati”, smatra Tomazi.

Danas objavljeno

Karabatić otkrio koja dva rukometna pravila bi promijenio

D

Bautista se sad izvinjava: Nisam znao da me snima!

D

Direktor Australijan opena: Đoković nije ništa zahtijevao

D

Ostavite komentar