Da li je ovo najluđi dizajn telefona do sada? - BIGportal.ba
Mobilni svijet Tehnologija

Da li je ovo najluđi dizajn telefona do sada?

Iz dana u dan viđamo ambiciozne pokušaje novih dizajna mobilnih telefona, pa vam sada predstavljamo još jedan.

Kineska kompanija Oppo je, u saradnji sa japanskim dizajnerskim studijem Nendo, osmislila “kližući” telefon koji menja obim onako kako vam odgovara, u zavisnosti od trenutne potrebe.

Može da se preklopi, baš kao i ostali telefonei “na preklop” na tržištu, a može i da se delimično otvori, u zavisnosti od toga da li vam je potrebna veća ili manja površina ekrana.

Mislilo se i na one koji vole i video-igre za mobilne telefone, pa ako se ovaj uređaj u potpunosti otvori, dobije se mesta i za ogroman ekran, ali i za sve upravljačke komande na levoj i desnoj strani, koje ne ometaju pogled na igru, prenosi Zimo.

Ako se telefon otvori na prvom “pregibu”, oslobodićete četiri centimetra ekrana koji su dovoljni za osnovne funkcije, poput pregleda poziva, otvaranja aplikacije za reprodukciju muzike, ili za čitanje notifikacija.

Na drugom “pregibu”, telefon nudi osam centimetara ekrana, što je dovoljno za fotografije, a posebno je zgodno za selfije, jer su kamere okrenute prema vama u tom položaju.

Na kraju, kad se uređaj u potpunosti otvori, tad se dobija i najveća površina, a kamere zauzimaju svoju standardnu poziciju, sa zadnje strane.

Iz Oppa nisu naveli kad planiraju i zvanično da puste uređaj u prodaju, ali možda se pojavi na nekom od sajmova sledeće godine

Danas objavljeno

Testirali smo za vas: Amazfit GTR3 i GTS3 – moćan fitness i još ponešto

Vanja A

Lenovo objavio promo video za svoj Legion Y700 gaming tablet, znamo gotovo sve specifikacije

Vanja A

Apple se vratio na vrh, srušen Samsung

Zeljka

Ostavite komentar