21. Decembra 2020.

Da li je ovo najluđi dizajn telefona do sada?

Big Portal

Kineska kompanija Oppo je, u saradnji sa japanskim dizajnerskim studijem Nendo, osmislila “kližući” telefon koji menja obim onako kako vam odgovara, u zavisnosti od trenutne potrebe.

Može da se preklopi, baš kao i ostali telefonei “na preklop” na tržištu, a može i da se delimično otvori, u zavisnosti od toga da li vam je potrebna veća ili manja površina ekrana.

Mislilo se i na one koji vole i video-igre za mobilne telefone, pa ako se ovaj uređaj u potpunosti otvori, dobije se mesta i za ogroman ekran, ali i za sve upravljačke komande na levoj i desnoj strani, koje ne ometaju pogled na igru, prenosi Zimo.

Ako se telefon otvori na prvom “pregibu”, oslobodićete četiri centimetra ekrana koji su dovoljni za osnovne funkcije, poput pregleda poziva, otvaranja aplikacije za reprodukciju muzike, ili za čitanje notifikacija.

Na drugom “pregibu”, telefon nudi osam centimetara ekrana, što je dovoljno za fotografije, a posebno je zgodno za selfije, jer su kamere okrenute prema vama u tom položaju.

Na kraju, kad se uređaj u potpunosti otvori, tad se dobija i najveća površina, a kamere zauzimaju svoju standardnu poziciju, sa zadnje strane.

Iz Oppa nisu naveli kad planiraju i zvanično da puste uređaj u prodaju, ali možda se pojavi na nekom od sajmova sledeće godine

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare