Da li je ovo mašina koju je Ducati trebalo da napravi? - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Da li je ovo mašina koju je Ducati trebalo da napravi?

Dizajner motora, ali i zaljubljenik u dvotočkaše, Kardesign, je nedavno otkrio novu kreaciju, koja na zadivljujuć način spaja staro i novo.

Finalni rezultat je Paganigale V4 ispirisan jednim drugim Ducati modelom, 916.

Ova kreacija stiže nakon lansiranja Panigale V4 25° Anniversario 916 izdanja, koje je predstavljeno krajem 2019. godine i postavlja pitanje: da li je ovo motocikl koji je Ducati trebalo da napravi.

916 je lansiran pre više od 25 godina, nastavljajući tamo gde je stao uspešni 888. Motor je odmah postao pravi hit, kako na drumu, tako i na stazi, osvojivši četiri WSBK naslova (Karl Fogerti i Troj Korser). I van staze je imao dosta obožavalaca.

Kako bi proslavila uspjehe svog kultnog modela, Ducati je spremio ograničenu seriju kao omaž jednom od najboljih sportskih modela sredine devedesetih. Serija od 500 primjeraka, sa specijalnim ukrasnim elementima, felnama male težine i Akrapovič izduvnim sistemom, je mogao da se pohvali činjenicom da je lakša od fabričkog V4 S za nekoliko kilograma. U principu, dobili smo verziju jačih specifikacija, sa malo otmenijim ukrasima.

Ali da li je Ducati mogao da napravi model koji bi bolje poslužio kao omaž slavnom originalu? Kardesign poručuje da jeste, a kreacija koju ovde vidimo je dokaz toga.

Danas objavljeno

Legendarni Rosi ide u penziju

Vanja A

Rusija planira subvencije na kupovinu električnih automobila

Vanja A

Alpine ulazi u „hot heč“ igru

Vanja A

Ostavite komentar