9. Maja 2022.

Da li je let avionom siguran za trudnice

Big Portal

Osim ako niste u prvoj ili poslovnoj klasi, vjerovatno ste u tijesnom sjedalu, a samim tim imate male mogućnosti da ispružite noge, slobodno se krećete ili spustite sjedalo kako biste odspavali.

Ako ste u drugom stanju, letenje avionom vjerovatno nije poželjan scenario za vas, pa se dalje postavlja pitanje – da li je let siguran za trudnice?

Do 36. nedjelje trudnoće, putovanje avionom smatra se sigurnim vidom putovanja, navodi Nacionalna i zdravstvena služba Velike Britanije. Međutim, ako ste u 37. nedjelji trudnoće, mnogi avio-prevoznici vam neće dopustiti letenje.

Razlog tome je što je šansa za porođaj veća nakon tog trenutka. Svaki avio-prevoznik ima svoju politiku letenja, pa je potrebno da provjerite pravila s avio-prevoznikom čije usluge koristite.

Na primjer, Ryanair i British Airways navode kraj 36. nedjelje kao svoje granične vrijednosti, dok EasyJet ne dopušta trudnicama letenje nakon kraja 35. nedjelje.

Ako je trudnoća teška ili ste u opasnosti od komplikacija, trebalo bi prazgovarati o putovanju sa svojim izabranim ljekarom prije nego što se za njega odlučite.

(Index.hr)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare