Da li je Instagram riješio da "likvidira" influensere? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Da li je Instagram riješio da “likvidira” influensere?

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i video snimaka – Instagram planira da sakrije broj lajkova na postovima.

Najpopularnija društvena mreža za deljenje fotografija i video snimaka – Instagram planira da sakrije broj lajkova na postovima.

Nov sistem je na probi u sedam zemalja: Australiji, Brazilu, Kanadi, Irskoj, Italiji, Japanu i Novom Zelandu.

Ukoliko imate nalog na Instagramu, moći ćete da vidite broj lajkova onoga što se postavili, ali vaši pratioci neće. Moći će da kliknu da vide ko je lajkovao, ali će morati da broje imena na listi. Novi sistem se već isprobava u nekoliko zemalja.

Stručnjaci ističu da je to velika ali neophodna promena za Instagram. Oni sve više upozoravaju na efekat koji društvene mreže imaju na mentalno zdravlje i samopouzdanje mladih ljudi.

“Želimo da se vaši prijatelji fokusiraju na fotografije i snimke koje delite, a ne koliko lajkova imaju”, saopštili su iz Instagrama.

Lajkovi su postali srž te, kao i drugih društvenih mreža i neka vrsta digitalne valute. Mnogi se sada pitaju da li njihovim sakrivanjem, Instagram rizikuje da umanji njihovu vrednost.

Ilustracija / Foto: Depositphotos/vladvitek

Ovim potezom, u najvećem problemu su se našli influenseri, čiji se uticaj na društvenim mrežama upravo meri brojem lajkova.

Međutim, kultura influensera takođe je predmet oštrih kritika zbog negativnog uticaja koji ima na korisnike društvenih mreža, a pre svega mlade.

Iako su neki oduševljeni idejom da bi influenseri mogli da izgube na važnosti, drugi ovaj potez Instagrama smatraju nepravednim.

Danas objavljeno

Robot koji je htio da uništi čovječanstvo dobija “porodicu”: Stižu novi modeli

D

Brojevi telefona prodaju se za 20 dolara

D

Kina gradi 30 povezanih 5G fabrika do 2023.

D

Ostavite komentar