19. Decembra 2020.

Da li ispijanje vode s limunom može da pomogne u mršavljenju?

Big Portal

“To sigurno neće sagoreti masti”, kaže Karen Ansel, autorka knjige “Healing Superfoods for Anti-Aging” za časopis Men’s Health.

Naravno, gubitak kilograma ispijanjem vode s limunom je moguć ako to koristite umesto šoljice kafe s mlekom, jer unosite manje kalorija.

A postoji i tračak nade da može da bude delotvorno jer vas voda čini sitim. Istraživanje objavljeno u časopisu “Obesity” pokazalo je da su gojazne osobe koje su pre obroka popile čašu vode izgubile kilogram više u periodu od 12 nedelja u odnosu na ispitanike koji to nisu činili.

“Sigurno je da se to dogodilo jer su se osećali sitijim, ali samo dodavanje limuna vodi neće pomoći da sagorite više kalorija”, ističe Ansel.

S druge strane, limun sadrži hranjive sastojke, posebno vitamin C, pa je njegovo konzumiranje iz tog razloga dobro.

Ipak, Ansel savetuje da nakon čaše vode s limunom popijete čašu obične vode kako biste isprali usta.

“Limun je veoma kiseo i nije baš dobar izbor kada je u pitanju zubna gleđ. Erozivna hrana i piće mogu da oslabe zubnu gleđ, a pranje zuba u roku od oko 30 minuta može takvu hranu da ukloni. Isperite usta običnom vodom odmah nakon što ste popili vodu s limunom, a zatim pričekajte malo pre nego što ih operete”, zaključuje ona.

Izvor: N1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare