Da li i vi koristite tek proključalu vodu za PRIPREMU ČAJA? Evo zašto bi ipak trebalo da sačekamo - BIGportal.ba
Magazin Zanimljivo

Da li i vi koristite tek proključalu vodu za PRIPREMU ČAJA? Evo zašto bi ipak trebalo da sačekamo

Uglavnom tek proključalu vodu sipamo u šolju, ali da li je to pravilno?

Čaj svi uglavnom pripremamo na isti način. Proključalu vodu sipamo u šolju sa kesicom čaja. Međurim, ipak bi trebalo da napravimo malu pauzu.

Profesionalni kuvar Martin Isark istakao je kako ljudi greše tokom pripremanja najpoznatijeg toplog napitka.

Sačekamo da voda proključa, a onda je dodamo u šolju sa kesicom pčim sklonimo sa ringle. Prmenja njemu u ovome je greška.

Stručnjaci smatraju da ipak ne bi trebalo da koristimo proključalu vodu za pravljenje čaja. Mišljenje je da se tako gubi ukus.

– Treba da sačekamo da se voda ohladi na 80 stepeni, a onda sipamo preko kesice čaja. Sipanje ključle vode neutralisaće deo ukusa i nijansi čaja – ističe Martin Isark.

Danas objavljeno

Pjevač se rastao od djevojke četiri mjeseca nakon rođenja njihovog djeteta

Zeljka

Najomraženija preljubnica uživa u ljubavi, ali i provocira atraktivnim slikama na Instagramu

Zeljka

Voditelju Andersonu Kuperu majka ponudila da rodi njegovo dijete

Zeljka

Ostavite komentar