Da li cijeli život pogrešno igrate Super Mario Bros - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Da li cijeli život pogrešno igrate Super Mario Bros

Originalni Super Mario Bros je igra u kojoj morate biti pažljivi, jer ne postoje Save game pozicije.

Ako izgubite sva tri života, stvarno je kraj i krećete od World 1-1, odnosno ispočetka, ,bez obzira da li ste živote izgubili u World 1-2 ili World 8-4. Ili smo barem mi verovali da je tako.

Milioni širom sveta su igrali Super Mario Bros po poznatim pravilima, i milioni nas su razbijali džojstike u frustraciji kada bi izgubili živote pred sam kraj igre, ali tvorci Super Mario Bros su bili nemilosrdni. Dešavalo nam se i da pređemo 32 nivoa i sukobimo se sa Bowser-om na samom kraju, da bi nam pred sam kraj sunuo vatru u lice i vratio nas na World 1-1. Pakao.

Mario84.jpg

Izgleda da smo sve vreme imali opciju da se nakon izgubljenih života vratimo na svet u kojem smo završili partiju. Od davne 1985. godine do danas, ova opcija je implementirana u sve verzije Super Mario Bros, a da nam to niko nije rekao, piše Lifehacker.

I dok je ova tajna šetala internetom godinama unazad nedavno je viralni TikTok video (a šta drugo) zapalio svet i zagolicao gejmere širom sveta.

Ovaj trik, da ne kažemo opcija funkcioniše sa bilo kojom verzijom originalne Super Mario Bros igre, bilo da se igrate na OG NES, Virtual Console na Wii U ili na Nintendo Switch Online, pa možete i sami da probate. Poenta je da kada sledeći put izgubite sve živote pustite da se igra vrati na početni ekran, držite A dugme i onda pritisnete Start. Igra će se onda restartovati na prvi nivo sveta u kojem, umesto na World 1-1, da ste samo pritisnuli Start.

Za one kojima još uvek ništa nije jasno, ovo znači da ako ste izgubili sve živote u World 4-2, ovako se vraćate na World 4-1, odnosno ako vas je Bowser poslao kod Sv. Petra, vraćate se sa World 8-4 na World 8-1. Imate da pređete nekoliko nivoa, ali bolje 3 nego 31, zar ne?

Jel’ znate kako Čak Noris prelazi Super Mario Bros?

U levo.

Danas objavljeno

Prije više od pola vijeka predstavljen je HP-35, prvi napredni džepni digitron

Vanja A

Da li znate šta označava “i” u riječi iPhone? Odgovor je iznenađujući

Vanja A

Igra The Sims sada ima i transrodne likove – fanovi oduševljeni

Vanja A

Ostavite komentar