"Da li ćete svoju želju za vlašću staviti ispred života naše djece?" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Da li ćete svoju želju za vlašću staviti ispred života naše djece?”

Stiv Ker, trener Golden Stejt Voriorsa, kritikovao je političare u Sjedinjenim Američkim Državama posle najskorije masovne pucnjave.

Ker se obratio javnosti neposredno pred meč Golden Stejta i Dalasa u finalu Zapadne konferencije.

Međutim, glavna tema bila je daleko od sporta kojim se bavi.

“Neću da pričam o košarci. Ništa se nije desilo sa našom ekipom u poslednjih šest sati. Počećemo na isti način večeras. Košarkaška pitanja nisu bitna. Od kada smo izašli iz pucnjave, poginulo je 14 dece, 400 milja odavde, i učitelj. U poslednjih 10 dana, imali smo ubijene starije crne ljude u supermarketu u Bafalu, azijske posetioce crkve u južnoj Kaliforniji, sada imamo decu koja su ubijena u školi. Kada ćemo uraditi nešto? Umoran sam”, rekao je besni, tužni i razočarani Ker.

U utorak je 18-godišnjak pucao u osnovnoj školi Rob u Juvaldeu u Teksasu.

“Umoran sam od izražavanja saučešća razorenim porodicama koje su tamo. Baš sam umoran. Izvinite. Žao mi je. Umoran sam od trenutaka tišine. Dosta. Trenutno ima 50 senatora koji odbijaju da glasaju za HR8, što je pravilo za proveru prošlosti koje je Dom doneo pre nekoliko godina. Tu stoji dve godine. Postoji razlog zašto neće glasati o tome: da održe vlast. Pitam vas, Mič Mekonel, sve vas senatore koji ste odbili da preduzmete bilo šta u vezi sa nasiljem, pucnjavama u školama, pucnjavama u supermarketima, pitam vas: Da li ćete svoju želju za vlašću staviti ispred života naše dece i naših staraca i naših vernika? Jer tako izgleda”, kazao je Ker i nastavio:

“To radimo svake nedelje. Tako da mi je dosta. Dosta mi je. Večeras ćemo igrati utakmicu. Ali želim da svako ovde, svako ko ovo sluša, razmišlja o svom detetu ili unuku, majci ili ocu, sestri, bratu. Kako biste se osećali da vam se to danas dogodilo? Ne možemo da otupimo na ovo. Ne možemo da sedimo ovde i samo čitamo o tome i idemo, pa, hajde da malo ćutimo. Idemo Dabs. Hajde Mavs, idemo. To je ono što ćemo uraditi. Igraćemo košarkašku utakmicu, a 50 senatora u Vašingtonu će nas držati kao taoce”.

Tek onda je usledilo poentiranje.

“Da li shvatate da 90 odsto Amerikanaca, bez obzira na političku partiju, želi proveru prošlosti, univerzalnu proveru prošlosti. Čak 90 posto nas. Kao taoce nas drži 50 senatora u Vašingtonu koji odbijaju čak i da to stave na glasanje, uprkos onome što mi, američki narod, želimo. Neće glasati o tome jer žele da zadrže sopstvenu moć. To je patetično. Dosta mi je”, podvukao je osmostruki šampion NBA lige.

Danas objavljeno

Strava i užas – prevrnut bolid Alfa Romea

Vanja A

Hrvatska ostala bez bronze

Vanja A

Đoković trenirao pred “bombardera” – uz jedan zanimljiv detalj

Vanja A

Ostavite komentar