Da li ćemo uskoro kupovati polovnjake iz fabrike? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Da li ćemo uskoro kupovati polovnjake iz fabrike?

Toyota planira da u svojoj britanskoj fabrici preuređeju polovne automobile i vraća ih na tržište.

Proizvođači i uvoznici automobila često izlaze u javnost sa novim idejama, ali one nisu uvek toliko zanimljive da postanu svetska vest. Potez Toyote u Velikoj Britaniji to definitivno jeste jer donosi novu uslugu u auto-industriju.

Naime, magazin Autocar piše o odluci britanskog odeljka Toyote da kupcima ponudi opciju preuređenja za polovna vozila. Nova usluga, pod nazivom Kinto, biće jedna od mogućnosti, a ideja je uzeti automobil nakon prvog ciklusa korišćenja, kao što je na primer lizing, i vratiti ga u fabriku.

Tamo će vozilo biti temeljno preuređeno i pripremljeno za drugi ciklus korišćenja. Toyota bi čitav postupak kasnije mogla da ponovi još jednom, pre nego što automobil dođe do kraja svog radnog ciklusa i završi na recikliranju.

Fabrički postupak može da uključuje ugradnju novih komponenti, ali i ​​ponovnu upotrebu polovnih delova iz vozila koji su još u dobrom stanju, zatim obnovu baterija u slučaju hibridnih modela i još mnogo toga.

U fokusu ovog programa trenutno je Toyotina fabrika u centralnoj Engleskoj koja za lokalno tržište proizvodi modele Corolla hečbek i Corolla karavan.

Danas objavljeno

Prvi pogled u kabinu: Zavirite u Renault Austral

Vanja A

Zastrašujuća simulacija lančanog sudara: Auto između dva kamiona

Vanja A

Bentley investira 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila

Vanja A

Ostavite komentar