Da li će se reakcija UN završiti na jednom telefonskom pozivu? - BIGportal.ba
Region Vijesti

Da li će se reakcija UN završiti na jednom telefonskom pozivu?

Ujedinjene nacije rade na rasvetljavanju incidenta na KiM kada su napadnuti članovi osoblja Unmika, izjavio je zamenik portparola UN Farhan Hak.

“Ono što možemo da kažemo jeste da su dva pripadnika osoblja UN koja su učestvovala u incidentu, jedan Rus i jedna osoba sa Kosova, povređeni i morali su da budu hospitalizovani. Detalji u vezi sa incidentom se još utvrđuju”, kazao je Hak za rusku agenciju Tass.

“Što se tiče mogućosti daljeg odgovora, na osnovu onoga što mogu da vidim, specijalni predstavnik je pozvao Kosovo da poštuje imunitet svih pripadnika UN na Kosovu”, dodao je Hak.

Pripadnik Umika Mihaeil Krasnoščenkov zadobio je teške telesne povrede glave u akciji kosovske policije na severu Kosova i Metohije u utorak, i on je iz KBC u severnoj Mitrovici prebačen u Beograd na dalje lečenje i hospitalizovan je na VMA.

Glavni tužilac u Kosovskoj Mitrovici Šćikiri Sila podneo je zahtev za ukidanje imuniteta ruskom državljaninu Krasnoščenkovu i najavio da će zvanični zahtev uputiti specijalnom predstavniku te misije na KiM Zahiru Taninu.

Unmik je potom saopštio da je upoznat s navodima medija o zvaničnom zahtevu za ukidanje muniteta, navodeći da će svi zahtevi za ukidanje imuniteta biti prosleđeni u sedište UN, gde će biti razmotreni u skladu sa utvrđenim procedurama svetske organizacije i važećim zakonima i propisima.

B92

Danas objavljeno

Preminuo Banjalučanin povrijeđen u požaru

M.

SZO pozvala Tanzaniju da sledi nauku; Predsednik: “Vakcina dio strane zavjere za širenje bolesti”

M.

Pojavio se “danski soj” kovida 19: Lakše zaobilazi imuni sistem organizma

M.

Ostavite komentar