14. Februara 2022.

Da li će ovako izgledati Ferrari SUV Purosangue?

Big Portal

Purosangue ima nos koji se izvija prema dole od vetrobranskog stakla, a prednja svetla su ugrađena u sam vrh. Tu je i velika, trapezna rešetka, a otvori u uglovima imaju LED svetlo na vrhu. Uz bočnu stranu, Purosangue ima čist stil s mekim ivicama, navodi Jutarnji.hr.

Iako render ne prikazuju zadnji deo prvog Ferrarijevog SUV-a, to je možda zato što je to deo tela koji Ferrari najviše prekriva. Čini se da se krov ‘uliva’ u hatchback. Uzdignuti delovi kamuflaže nagoveštavaju da postoji spojler na mestu gde rep postaje ravniji. Razvojna vozila imaju par izduvnih cevi koje izlaze iz svakog donjeg ugla. Očekujemo da će završnica izgledati otmenije od malih kružnih vrhova vidljivih na špijunskim fotografijama.

Još uvek nismo sigurni koji pogonski sklop će Purosangue koristiti. Snimak vožnje u tišini nagoveštava neku vrstu hibridne tehnologije koja bi mogla da bude plug-in uz twin-turbo V6 iz 296 GTB-a koji proizvodi 830KS (610 kW) i 740 Nm obrtnog momenta. Glasine takođe sugerišu i V12 verziju koja bi mogla da stigne kasnije.

Purosangue će se voziti na novoj Ferrarijevoj arhitekturi koja stavlja motor iza prednje osovine i menjač s dvostrukim kvačilom pozadi. Ima pogon na sva četiri točka, a možemo primetiti i prilično nisku visinu vožnje, zato ne očekujte da će Purosangue biti sposoban da juri kroz pustinju.

Model je najavljen još 2018. godine, pri čemu je proizvođač iz Maranella obećao da će debitovati pri kraja 2022. godine. Dugo očekivani model bi konačno trebalo da vidimo za nekoliko meseci, a isporuke počinju sledeće godine.

Izvor: Jutarnji.hr / Motor1.com

Render: Motor1.com

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare