Da li će novi Windows biti besplatan? - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

Da li će novi Windows biti besplatan?

Da li će novi Windows biti besplatan, kao i Windows 10 prije njega?

Procurio je dizajn i karakteristike novog Windowsa, za koji se pretpostavlja da će se zvati Windows 11, a do njegovog predstavljanja ostala su još četiri dana.

Dosta se priča o novom operativnom sistemu i portal “Betanews” sada postavlja pitanje da li će i ovaj Windows biti besplatan kao i prethodni.

S obzirom da Apple korisnicima daje besplatno svaki svoj novi macOS, očekuje se i da Microsoft uradi isto, i ostane konkurentan. Windows 10 bio je besplatna nadogradnja za sve legalne kopije Windowsa 7 i novije, pa se pretpostavlja da će to biti slučaj i sa Windowsom 11, naročito zato što je upravo besplatna nadogradnja dovela do toga da Windows 10 ima preko 75% udela na tržištu među Windowsima po Statcounteru.

Smatraju da nema potrebe da naplaćuju običnim korisnicima, dok kompanije ne bi odmah prešle na novi operativni sistem, pa je jedino logično da se novi OS “pusti” za “džabe”.

Pojavile su se i informacije da bi novi Windows mogao da bude besplatan za sve korisnike koji imaju validne licence za starije verzije OS-a.

Novi Windows biće predstavljen 24. juna.

Izvor: B92

Danas objavljeno

Nokia T20 tablet se pojavio u dvije varijante, poznata i cijena

Vanja A

PS5 najbrže prodavana konzola u istoriji Sonija – već prodato 10 miliona primeraka

Vanja A

Otkriven i četvrti model u okviru Motorola Edge 20 linije telefona

Vanja A

Ostavite komentar