Da li će Jokić igrati za reprezentaciju? "Ako Denver dogura do finala..." - BIGportal.ba
Košarka Sport

Da li će Jokić igrati za reprezentaciju? “Ako Denver dogura do finala…”

Nekadašnji srpski košarkaš Darko Miličić govorio je o Nikoli Jokiću, MVP nagradi, ali i mogućnosti da on igra za reprezentaciju na Olimpijskim igrama.

Miličić je rekao da je Nikola otvorio vrata košarkašima sa ovih prostora, vrata, koja je on, uslovno rečeno, zatvorio.

“Ne znam koja reč može da opiše to što je uradio. Lošim odnosom i katastrofalnim ponašanjem koliko sam zatvorio put igračima sa ovih prostora. Nikola onim što radi na terenu i van njega otvara put tim mladim generacijama”, rekao je Miličić u “Jutru” na Prvoj televiziji i dodao:

“Ono što je on uradio jeste da je pojednostavio košarku. Uživa u tome. Svako ko je pokušavao da izmisli nešto novo, udario je glavom u zid.”

Koliko je glava bitna?

“Glava kao glava je pitanje samo u kakvim uslovima radiš. Glava je bitna, ali ako se svi uslovi stvore za tvoj uspeh, a ti si pristojan, inteligentan, onda ti se stvaraju uslovi za veliki uspeh. Poslušnost, talenat i veliki rad. Nikola sada mora da radi još više nego pre. To je neki recept za uspeh.”

Dugo je trajala debata o tome ko će biti MVP, iako je očigledno bilo da je Nikola zaslužio prestižno priznanje.

“Smešno je bilo dovođenje u pitanje da li će biti MVP. Razlog je bio što nije atraktivan igrač. NBA stvara od igrača vanzemaljce. To zahteva, traži i na osnovu toga se pravi marketing. Nikola nije atraktivan, ali njegove brojke i statistika nisu mogli da ostanu nezapaženi. Nisu mogli da nađu razlog da ne bude MVP. Jedino je ta bojazan bila da ne pronađu nekog atraktivnijeg od njega i da ima približne brojke.”

Da li će Jokić igrati za reprezentaciju na Olimpijskim igrama?

“Pretpostavljam, ako se oni pitaju, ne verujem da će biti baš zadovoljni. Koliko će se pitati, da li će Nikola moći da izdejstvuje da igra. Ove sezone nije bilo mnogo odmora, pauze. Videćemo dokle će Nikola da dogura. Ako dogura do finala, ne znam, biće dosta teško. Denver će želeti da on odmara, on će želeti da igra za reprezentaciju…”

Čija je poslednja?

“Nikolina je poslednja, ali on je pametan čovek. Vidi u kakvom blagoslovu živi, šta je Denver postigao. Ne verujem da će ići protiv bolje kluba.”

Savet za Nikolu?

“Reprezentacija je za mene svetinja. Ali opet, shodno Nikolinoj sezoni ovoj i prošloj, bez odmora… Ne znam šta bih mu savetovao. On zna najbolje kako se oseća, koliko njegovom telu treba da se vrati u normalu”, zaključio je Miličić.

Danas objavljeno

Srbija ispustila Njemačku – četvrtfinale pod znakom pitanja

Vanja A

Đoković: Velika brojka, velika čast

Vanja A

Novak ekspresno vratio Srbiju u igru

Vanja A

Ostavite komentar