Da li biste kupili vijetnamski automobil sa 10 godina garancije? - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Da li biste kupili vijetnamski automobil sa 10 godina garancije?

Vijetnamski VinFast stiže u Evropu, traži lokaciju za proizvodnju u Nemačkoj.

Vijetnamski proizvođač automobila VinFast namerava da dođe u Evropu, a jedan od aduta za uspeh na Starom kontinentu biće 10-godišnja garancija.

Kada se 2018. pojavio praktično niotkuda i predstavio limuzinu i SUV, nazivali su ga “vijetnamskim BMW-om”, s obzirom da su oba modela koristila mehaničku platformu i motorizaciju bavarskog proizvođača.

Sa druge strane, dizajn ovih vozila potpisao je Pininfarina.

Danas VinFast više nije anonimno ime u automobilskom svetu, već ambiciozna kompanija koja želi da pokrene proizvodnju vozila na evropskom kontinentu i to ni manje ni više nego u Nemačkoj.

Na nedavno održanom sajmu CES u Las Vegasu vijetnamski proizvođač ne samo da je predstavio ukupno pet novih električnih krosovera, već je potvrdio i da intenzivno traži proizvodnu lokaciju u Nemačkoj gde namerava da započne izradu vozila 2025. godine.

Automobilski ogranak vijetnamskog VinGroupa već je imao svoj veliki nastup na auto-salonu u Los Anđelesu gde je predstavio i novo sedište kompanije u Severnoj Americi kao i dva potpuno nova električna SUV-a, VF e35 i VF e36.

Vijetnamci su svojevremeno proizvodili skutere za svoje domaće tržište, a zatim su 2018. lansirali pomenuta dva modela automobila, Lux A 2.0 i Lux SA 2.0 pod vođstvom bivših GM menadžera.

Inače, ovaj proizvođač automobila osnovan je tek 2017. godine a planira da osvoji svet u sledećih nekoliko godina uz pomoć proizvodnih pogona u Vijetnamu, SAD i Nemačkoj.

VinFast je na CES-u potvrdio da će se u budućnosti oslanjati isključivo na električna vozila. Dizajn ovih automobila takođe potpisuje Pininfarina.

U Evropi VinFast želi da pokrene direktnu online prodaju novih električnih automobila, a verovatno i električnih skutera.

Vozila bi nakon kupovine trebalo da budu dostavljena na adresu vlasnika, dok će tehničari takođe dolaziti “na noge” kupcu radi servisa i na licu mesta pokušavati da reše svaki eventualni problem.

Danas objavljeno

Ford kažnjen sa skoro 20 miliona dolara zbog pogrešnih tvrdnji o pojedinim vozilima

Zeljka

Farba koja svijetli u mraku za veću bezbjednost saobraćaja?

Zeljka

Praznik za oči: Maserati MC20 Cielo

Zeljka

Ostavite komentar