5. Juna 2022.

Da li biste kupili ovaj Mercedes?

Big Portal

Ovaj 560 SEC Koenig je iz 1989. godine i prodaje se putem Auctomobile platforme.

Na satu ima samo 20.893 kilometra, a takođe je samo jedan od oko 100 originala koje je izradila kuća Koenig Specials. Ono što ga čini posebnim, ako to nije očigledno, jeste prošireni komplet karoserije, piše Jutarnji.hr.

I prednji i zadnji branik imaju otvore za ventilaciju, a zadnji posebno podseća na bokove Ferrarija Testarosse. Na limuzinskoj verziji ovog automobila, 560 SEL Koenigu, ti branici su čak imali iste bočne proporcije kao i italijanski superautomobil. Karoserija je takođe dobila nove bočne pragove, zadnji spojler, nove izduvne cevi i Koenigove oznake.

U listi se navodi da je dodatna maska uključena u prodaju koja je u skladu s bojama automobila i sadrži Koenig Specials “KS” logo umesto Mercedesove zvezde.

Unutrašnjost je završena plavom kožom, a novi volan je oivičen drvom. Tu su i Koenigovi merači i kožne kartice na vratima. Ispod poklopca motora se nalazi standardni 5,5 litarski V8, koji proizvodi pristojnih 279 KS (205 kW) i 430 Nm obrtnog momenta. Ove brojke se prenose na zadnje točkove putem automatskog menjača, što omogućava automobilu da postigne 96 km/h iz mesta za 6,8 sekundi na putu do maksimalne brzine od 240 km/h.

Izvor: B92

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare