18. Juna 2021.

Da li biste “išli” u Apple Dom zdravlja?

Big Portal

Ideja je prvi put zamišljena kada je Apple pokušavao da shvati kako bi se podaci prikupljeni od korisnika Watch-a mogli koristiti za poboljšanje zdravstvene zaštite. Doneta je odluka da se pruži sopstvena medicinska usluga “povezujući podatke koje generišu Apple uređaji sa virtuelnom i ličnom negom koju pružaju Apple lekari”, navodi WSJ. Apple ne bi nudio samo primarnu zdravstvenu zaštitu već i personalizovane zdravstvene programe zasnovane na pretplati.

Apple je navodno preuzeo zdravstvenu kliniku u blizini Apple Parka i angažovao dr Sumbul Desai sa Univerziteta Stanford da upravlja projektom. Isprobala je uslugu za početak na sopstvenim zaposlenima, gradeći tim koji je uključivao kliničare, inženjere i dizajnere proizvoda.

Jedna od inicijativa je navodno bila aplikacija pod nazivom HealthHabit koja je putem ćaskanja povezivala zaposlene sa lekarima i podsticala ih da postave zdravstvene ciljeve. Međutim, aplikacija je navodno slabo korišćena, a takođe je pod znakom pitanjima bio integritet podataka u oblasti hipertenzije, tako da je projekat usporen.

Izvršni direktor Apple-a Tim Cook rekao je da će zdravlje biti jedan od najvećih Apple-ovih doprinosa čovečanstvu. Ideja o primarnoj zdravstvenoj zaštiti je za sada na pauzi, navodno i dalje traje u kompaniji.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare