Da li Banjaja može do titule? - BIGportal.ba
Auto-moto Motori

Da li Banjaja može do titule?

Italijanski vozač Dukatija Frančesko Banjaja govorio je o svojim šansama za osvajanje šampionske titule.

Frančesko Banjaja nije završio trku u Japanu koja je vožena u nedelju ujutru.

Zbog toga se 4 trke pre kraja zaostatak za vodećim Kvartararom sa 12 bodova popeo na 18.

“Svaki poen je važan, pokušao sam da dođem do boljeg plasmana. Previše sam želeo – bilo bi bolje da sam trku završio iza Fabija, ili odabrao bolji momenat za preticanje. Kada se trkate uvek mislite o velikim poduhvatima – želeo sam da obiđem Kvartarara i približim se Maveriku Vinjalesu. To je bilo ambiciozno, jedino sa takvim stavom mogu da se borim za titulu. Pogrešio sam, zato sam i izleteo”, rekao je Frančesko Banjaja.

Odustajanjem u Japanu je prekinuo seriju od pet uzastopnih plasmana na podijum, koja uključuje i četiri pobede. Uprkos tome, Banjaja smatra da nije potrebna promena pristupa u nastavku sezone.

“Trkački vikend u Japanu je bio nesvakidašnji. Ujutru, pre trke, sam bio konkurentan, pa su dešavanja tokom same Velike nagrade pomalo čudna. Znao sam da će biti teško jer smo startovali sa nepovoljne pozicije. Na Tajlandu ću pokušati da budem bolji, da se borim za najviši plasman. Neću biti agresivniji nego sada, to nije neophodno. Potrebni su mi nastupi poput onih u Aragonu i Mizanu – potpuna koncentracija i optimalan tempo, moram da skupljam bodove”, zaključio je vozač Dukatija.

B92.

Danas objavljeno

Prvi solarni automobil na svijetu kreće u proizvodnju

Vanja A

Polimerizacija farova – šta je to i koliko košta?

Vanja A

Specijalni Porsche 911 započinje svoje istraživačko putovanje

Vanja A

Ostavite komentar