Da, Lakost je otišao - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Da, Lakost je otišao

Ambasador Francuske u Belorusiji Nikola de Lakost napustio je zemlju, saopštio je portparol francuske ambasade.

“Da, ambasador Lakost je otišao. Sutra slede sva saopštenja”, rekao je predstavnik francuske ambasade u Minsku, prenosi TASS.

On je dodao da je ambasador Francuske predao kopije svojih akreditiva ministru spoljnih poslova Belorusije Vladimiru Makeiju još u decembru 2020. godine, medjutim sve do sada ih nije predao predsedniku te zemlje Aleksandru Lukašenku, prenosi TASS.

Agencija Rojters prenosi da je za Frans pres iz ambasade Francuske u Minsku rečeno da je Lakostu naredjeno da napusti Belorusiju i da je on to učinio.

Rojters dodaje da za sada nema informacija o razlozima zbog kojih je Lakost proteran iz Belorusije, ali prenosi da su beeloruski mediji izvestili da je i Minsk opozvao svog ambasadora iz Francuske Igora Fesenka.

Rojters takodje navodi da je francuska ambasada u Belorusiji na svom sajtu objavila da je Lakost u sredu ugostio predstavnike nedavno zabranjene nevladine organizacije ”Gavari pravdu”, medju kojima je bio i jedan od osnivača te NVO Andrej Dmitrijev, jedan od kandidata na spornim predsedničkim izborima prošle godine.

Britanska agencija navodi i da za sada nije bila u mogućnosti da dobije bilo kakva reagovanja iz ministarstava spoljnih poslova dve zemlje, niti iz ambasade Francuske u Belorusiji.

Danas objavljeno

Par pobjegao iz karantina, uhapšen na aerodromu

M.

Japan zabranio ulazak stranim državljanima

M.

U Austriji potvrđen omikron soj korona virusa

M.

Ostavite komentar