"Da je Tramp imao imalo mozga, izgovorio bi te tri riječi" - BIGportal.ba
Košarka Sport

“Da je Tramp imao imalo mozga, izgovorio bi te tri riječi”

Američki košarkaški trener Greg Popovič prokomentarisao je proteste širom Sjedinjenih Država.

Mnogo ljudi je izašlo na ulice nakon ubistva Afroamerikanca od strane policije u Mineapolisu.

Popovič kaže da se svi moraju suočiti sa problemom.

“Ono što me pogađa je da svi vidimo ili smo ranije viđali policijsko nasilje i rasizam, a ništa se ne menja. Zbog toga su ovi protesti bili tako eksplozivni. Ali bez vođstva i razumevanja šta je problem, promene neće biti. Beli Amerikanci su izbegavali suočavanje sa ovim problemom, jer to je bila naša privilegija. To se takođe mora promeniti“, rekao je Popovič za “The National”.

Popović je bio veoma kritičan prema predsedniku Donaldu Trampu.

“To je neverovatno. Da je Tramp imao imalo mozga, čak i ako je to 99 odsto cinično, izašao bi i rekao nešto što će ujediniti ljude. Ali njega nije briga za zbližavanje. Čak ni sada. To je tako očajno. Sve je u njemu. Sve je u tome što lično njemu koristi. Nikad se ne radi o većem dobru”, istakao je Popovič i dodao:

“Jasno je šta treba da se uradi. Treba nam predsednik koji će da izađe i kaže: ‘Životi crnaca su važni’. Izgovorite samo ove tri reči (black lives matter prim. aut.). Ali on neće i ne može. Ne može jer mu je važnije da mobilizuje malu grupu sledbenika koji potvrđuju njegovo ljudilo. Ali, to je veće od Trampa. Sistem mora da se menja. Učiniću sve što mogu da pomognem, jer to rade lideri. Ali ništa ne može da nas stavi na pravi put, jer on nije lider.”

Danas objavljeno

Real je kralj Španije – Barselona nemoćna na Nou Kampu

Vanja A

Siner “počistio” Švarcmana i osvojio novu titulu

Vanja A

Mitrović gazi sve po Čempionšipu – nova dva gola za ukupnih 15!

Vanja A

Ostavite komentar