"Da je neki diplomata iz Srbije rekao da bi spalio Crnogorce..." - BIGportal.ba
Region Vijesti

“Da je neki diplomata iz Srbije rekao da bi spalio Crnogorce…”

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je huškačkom i sramnom izjavu diplomatske predstavnice Crne Gore u Ambasadi u Turskoj Mirne Nikčević. Nikčevićeva je, podsetimo, na svom Fejsbuk profilu napisala da bi zapalila Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i “sva goveda tamo”. Dačić smatra da Nikčević treba da bude sankcionisana….

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je huškačkom i sramnom izjavu diplomatske predstavnice Crne Gore u Ambasadi u Turskoj Mirne Nikčević.

Nikčevićeva je, podsetimo, na svom Fejsbuk profilu napisala da bi zapalila Hram Hristovog vaskrsenja u Podgorici i “sva goveda tamo”.

Dačić smatra da Nikčević treba da bude sankcionisana.
“Ova izjava je huškačka, neprimerena i onaj ko je sposoban da ovako nešto kaže javno u 21. veku treba da dobije adekvatnu kaznu. Da je neki diplomata iz Srbije rekao da bi spalio Crnogorce ili bilo koga drugog, odmah bi skočile razne organizacije i osudile to”, rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, srpske diplomate to nikada ne bi izgovorile ili u suprotnom ne bi nastavile karijeru u diplomatiji. “Srbija je slobodna zemlja u kojoj postoji sloboda okupljanja i ovakve pretnje mnogo govore i o zemlji odakle je diplomata”, zaključio je Dačić.

Danas objavljeno

“Kako se ponašaju Srbi tako bi trebalo da se ponaša Evropska unija”

M.

Pretresen kamp Blažuj, 17 lica biće protjerano iz BiH

M.

Palermo, devojčica žrtva igre “izazova” na Tik-Toku

M.

Ostavite komentar