Čuveni glumac danas puni 39 godina, nema posao i živi kao penzioner - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Čuveni glumac danas puni 39 godina, nema posao i živi kao penzioner

Film “Sam u kući” ga je proslavio, a danas ne želi da čuje za glumački posao.

Mekoli Kalkin danas puni 39 godina. Javnost širom svijeta ga je obožavala zbog uloga u filmovima “Sam u kući”, a onda je odjednom nestao iz javnosti i u potpunosti zapostavio svoju glumačku karijeru.

Malo ko je upoznat sa činjenicom da je nekadašnji dječak blistave budućnosti postao zavisan od nedozvoljenih supstanci i pića, a da je tokom života prolazio kroz agoniju depresije i anksioznosti.

Naime, Kalkina je tokom djetinjstva maltretirao otac koji je bahato trošio novac svog sina. Kada nije želio da glumi, njegov otac Kit Kalkin ga je prisiljavao da to čini zbog čega je nesrećni dječak na kraju počeo da konzumira opijate i danas ne liči na sebe.

Kalkin je odrastao u velikoj porodici sa još petoro djece. Njegova najstarija sestra je prije 17 godina umrla od predoziranja, a drugu je pregazio auto. Preostalih četvoro su potom zakoračili u svijet šoubiznisa, ali je Mekoli bio ubjedljivo najuspješniji.

Svjetsku slavu donijeli su mu filmovi “Sam u kući”, “Riči Rič”, a zaigrao je i u spotu Majkl Džeksona za pjesmu “Black and White”. Kada je napunio deset godina postao je milioner. Pisalo se da je njegova porodica skladna i uspješna, ali to je bilo daleko od istine.

Otac ga je maltretirao i pohlepno ga je kontrolisao i trošio je sav njegov novac. Kada je rekao da ne želi da glumi, on ga je prisiljavao da to ipak nastavi. Sa 14 godina je Mekoli ipak uspio da se suprotstavi ocu i objavio je da se povlači iz glume, a u porodici su tada počele svađe zbog čega ih je otac napustio.

“On voli da kontroliše, igrao je igrice kako bi me uvijek smjestio na svoje mjesto.” – rekao je Kalkin koji tvrdi da ga otac nije tukao, ali da ga je psihički proganjao

FOTO: PROFIMEDIA

Tada je pokrenuta borba za starateljstvo nad još uvek maloljetnim Kalkinom.

Njegovo bogatstvo je procijenjeno na 11 miliona, a otac i majka su se neprestano borili za to ko će naslijediti novac i voditi računa o djetetu. Zbog velikih sudskih troškova, porodica je u jednom trenutku umalo živjela na rubu egzistencije.

Na kraju, Kalkin je uspio da sačuva svoje bogatstvo, ali je tada prekinuo svaki kontakt i sa ocem i sa majkom.

Danas šokira svojim neprepoznatljivim izdanjem, ali tvrdi da se izvukao iz kandži poroka i da živi dan za danom, kao besposličar.

“Radim sve i svašta, ali sam besposličar. Moglo bi se reći da sam već u penziji ali mogu sebi da priuštim lagodan život iz dana u dan.” – rekao je Mekoli Kalkin.

Kulti film “Sam u kući” će dobiti svoj nastavak, obzirom da je produkcija kuća “Dizni” odlučila da uradi najnoviji rimejk koji će približiti dogodovštine malenog dječaka novoj generaciji.

FOTO: PROFIMEDIA

Blic

Danas objavljeno

Tri godine na sudu pokušava da dokaže da je živa

D

U Milanu od danas zabrana pušenja na javnim mjestima

D

Pronađena ukradena kopija Da Vinčijeve slike, stara 500 godina

D

Ostavite komentar