10. Maja 2022.

Čuveni automobilski brend stiže u Srbiju, debituje na sajmu u Beogradu

Big Portal

Modeli brenda Morris Garages (MG) biće izloženi na štandu MG Motor Srbija, sastavnom delu kompanije MG Motor Adriatic, koja s radom kreće 2022. i, osim Srbije, objedinjuje poslovanje i u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i Albaniji. Sedište kompanije MG Motor Adriatic je u Zagrebu, a Grand Automotive Adriatic d.o.o. je uvoznik za naveden region.

MG Motor deo korporacije SAIC Motor (Shanghai Automobile Industry Corporation), koja je sedmi najveći proizvođač automobila na svetu. Takođe, SAIC Motor je bio prva automobilska grupacija u Kini s godišnjom prodajom većom od sedam miliona automobila.

Kompanija MG Motor je u Evropi u protekle dve godine otvorila više od 400 prodajno-servisnih salona. U 2020. na Starom kontinentu je prodato 7.200 vozila ovog brenda, a 2021. ta brojka je utrostručena i prodaja je dosegla 22.000 automobila.

Rast prodaje nastavljen je i u 2022. godini, sa 22.135 prodatih vozila već u prvom kvartalu.

Istorija

MG Motor je automobilska marka osnovana 1924. u Velikoj Britaniji. Osnovao ju je britanski pionir automobilizma William Morris, vlasnik tadašnje firme Morris Garages, po kojem je automobilska marka i dobila ime.

Dvadesetih godina prošlog veka ideja je bila razvijanje MG-a u smeru sportskih automobila pa je tako u istoriji MG postigao više od 40 svetskih brzinskih rekorda i prozvan najkvalitetnijim trkačkim automobilom na planeti.

Na predstojećem sajmu automobila u Beogradu MG Motor će se predstaviti SUV modelima, kao što su električni MG ZS i plug-in hibird MG EHS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare