ČUVAJU IMOVINU KOMŠIJA: Srbi u Pljevljima i Podgorici čuvali džamije tokom noći - BIGportal.ba
Region Vijesti

ČUVAJU IMOVINU KOMŠIJA: Srbi u Pljevljima i Podgorici čuvali džamije tokom noći

Srbi u Crnoj Gori proveli su noć na ulicama čuvajući džamije i imovinu komšija Bošnjaka od huligana koji su prethodnih dana izazivali incidente u Pljevljima, objavio je “Sandžak pres”. Osim Pljevalja, protekle noći organizovano je čuvanje džamija i u drugim mjestima.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić rekao je u Pljevljima da su svi funkcioneri te partije na čelu sa njim spremni da čuvaju sve objekte Islamske zajednice u Crnoj Gori.

“Želio sam da dođem i da i ličnim prisustvom, u društvu i Hasana i Mensura i Smaje i drugih naših funkcionera i članova Demokrata iz Pljevalja pošaljem, još jednom poruku podrške i zaštite našoj braći islamske vjeroispovijesti u Pljevljima. Mir, suživot, izdizanje iznad podjela, tolerancija, solidarnost… jesu nešto što je nasušna potreba našeg društva. To je nešto što želi ogromna većina, ubjedljiva većina svih građana Crne Gore, svih vjera i nacija”, rekao je Bečić.

On je pozvao na mir, na hladnu glavu, na mudrost, da se na “ove pokušaje udbaških provokacija i jeftinih rukopisa odgovori dostojanstveno, odgovori mudro”.

“Kao što su Albin Ćeman i DŽenan Kolić stali, kada je trebalo, u zaštitu crkava u Crnoj Gori, tako smo mi, danas, ovdje, da stanemo, zajedno sa našom braćom, u zaštitu svake džamije u Crnoj Gori, svakog objekta Islamske zajednice”, rekao je Bečić.

I grupa Podgoričana provela je noć čuvajući džamiju u Staroj varoši nakon što su počele provokacije, kako tvrde, odlazeće vlasti.

Srpskainfo
Foto: Boris Pejović/EPA

Danas objavljeno

Policija na nogama: U banjalučkom naselju u kontejneru pronađen više bombi

M.

U Crnoj Gori uhapšen Slobodan Peković, osumnjičen za ratne zločine u BiH

M.

Zakazan sastanak Beograda i Prištine

M.

Ostavite komentar