"ČUVAJTE SEBE, SVOJE BLIŽNJE" Nobelovac Handke opisao kako provodi vrijeme tokom epidemije - BIGportal.ba
Ex Yu

“ČUVAJTE SEBE, SVOJE BLIŽNJE” Nobelovac Handke opisao kako provodi vrijeme tokom epidemije

Nobelovac Peter Handke izjavio je da mu nedostaje duh srpske prijestonice Beograda gdje bi volio da dođe za međunarodnu ili pravoslavnu Novu godinu.

Htio bih da ostanem izvjesno vrijeme u Beogradu, da se družim s nekoliko mojih srpskih prijatelja. Uželio sam ih se – rekao je Handke za beogradske “Večernje novosti”.

On je naveo da je u izolaciji usljed pandemije virusa korona čitao Stendala i Andrića.

– Mnogo čitam, Stendala, Andrića, svakodnevno po navici dešifrujem tekstove na starom grčkom. Ispred mene su upravo `Znakovi pored puta`. Ponekad me Andrićev dnevnik rastuži, ali ima odličan ritam – istakao je Handke.

Austrijski pisac, koji je prije oko godinu dana primio Nobelovu nagradu za književnost, proslavio je prošle sedmice u Parizu 78. rođendan. Već tri puta je u posljednjih godinu dana odgodio dolazak u Srbiju, gdje mu je objavljena nova knjiga “Drugi mač – majska povest” o osvetničkom pohodu radi ispravljanja nepravde.

Vrijeme tokom epidemije virusa korona provodi izolovan u svojoj kući u Parizu i ne prima posjete. Poručio je da je dobro. “Korona, šta je to? Istina je. Toliko traje da na trenutak sve ovo čak uspjevamo i da zaboravimo”, rekao je Handke.

On je dodao i da ovo nije najpogodnija epoha za pisanje. Nobelovac je za kraj poručio da je u ovo vrijeme pandemije najvažnije misliti na sebe, svoje bližnje i čuvati se.

Danas objavljeno

Zavirite u dom Novaka Đokovića, posebno u sobe sina i kćerke

Vanja A

“Jeleni umiru sami…” Snimak koji će vas rasplakati

Zeljka

“Ćaskanja na kauču, salve smijeha, aplauza i na kraju suze” – kolege o Marku Živiću

Zeljka

Ostavite komentar