10. Marta 2020.

Čuva oči i bateriju: Fejsbuk u mračnom režimu već dostupan korisnicima

Big Portal

Iako je ovaj titan među društvenim mrežama u početku ograničio razvoj svog novog dizajna na beta testere, čini se da proširuje skup korisnika koji su u stanju da ga koriste.

Ako vam nije data mogućnost da koristite novi dizajn kompanije Fejsbuk, ne brinite. Očekuje se da će društvena mreža u skorije vreme ažurirati svoj dizajn za sve korisnike, piše Express.

Pored desktop računara, Fejsbuk radi i na tamnom režimu za Android i iOS sisteme. U avgustu inženjerka aplikacije Džejn Mančun Vong pokazala je ranu verziju Fejsbuk mračnog režima za mobilne uređaje.

Tamni režim Fejsbuka na mobilnom izgleda prilično slično onoj na računarima – uz dodatnu korist koja je od velike važnosti danas – a to je poboljšano trajanje baterije mobilnog uređaja. Fejsbuk je sledeća, i verovatno poslednja aplikacija koja će da ima tamnu verziju.

Aplikacije za Vatsap, Instagram a čak i Fejsbuk mesendžer već imaju tamnu estetiku koja nije samo dobra za bateriju uređaja već nije ni naporna za oči. Prema istraživanjima sa Harvarda, ne preporučuje se gledanje u svetle ekrane tri sata pred spavanje, jer to može da izazove smetnje u spavanju.

https://twitter.com/MyCityBeat/status/1236927970532446208/photo/1

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare