Cupra započela serijsku proizvodnju Borna - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Cupra započela serijsku proizvodnju Borna

Cupra započinje novu eru proizvodnjom prvog 100% električnog automobila Cupra Born

Cupra zvanično počinje serijsku proizvodnju prvog potpuno električnog automobila Cupra Born, u fabrici Zwickau u Nemačkoj. Proizvodnjom ovog modela Cupra označava početak nove ere za španski brend u okviru VW grupacije.

Sa 100% Cupra DNK i emocionalnim dizajnom inspirisanim kvartom u Barseloni, El Born, prvi modeli Borna silaze sa proizvodne linije dokazujući da se performance sportskih automobila i elektrifikacija savršeno slažu.

Cupra Born

Fabrika Zwickau je prvi pogon Volkswagen grupe za 100% električna vozila. Smatra se najvećom i najefikasnijom fabrikom vozila na električni pogon u Evropi. Sa dnevnom proizvodnjom do 1.400 vozila, nemačka fabrika ima godišnji proizvodni kapacitet od oko 330.000 električnih automobila. Pored modela Born, u ovoj fabrici se proizvode još i Volkswagen ID.3 i ID.4, Audi Q4 e-tron i Q4 Sportback e-tron.

Zwickau

Born je prvi model brenda Cupra koji prati grupacijski koncept smanjenja emisije CO2. Pri tome se energija iz obnovljivih izvora koristi i u lancu proizvodnje. Neki delovi za ova vozila napravljeni su od recikliranih materijala koji potiču iz Sredozemnog mora. Time se dodatno doprinosi u očuvanju Mediterana i životne sredine.

Cupra Born

,,Svojim emocionalnim i sportskim dizajnom,  Born je impuls transformacije kompanije i početak Cupra električne ofanzive. Proizvodnja našeg prvog 100% električnog modela u najvećoj evropskoj fabrici električnih vozila pružiće nam vredna saznanja u ostvarivanju plana proizvodnje električnih vozila i u Martorellu od 2025. godine. Naša ambicija je da proizvodimo više od 500.000 gradskih električnih vozila godišnje u Španiji za različite brendove Grupe “izjavio je Wayne Griffiths, CEO brenda Cupra.

Cupra Born

Više informacija i fotografija na LINKU.

Vrelegume.

Danas objavljeno

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

U najavi novo poskupljenje koje bi moglo da pogodi vozače dizelaša

Zeljka

Ostavite komentar