Cupra Leon sa plug-in hybrid pogonom do kraja 2020. godine - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Cupra Leon sa plug-in hybrid pogonom do kraja 2020. godine

Seat je nedavno najavio plan po kome će do 2021. godine na tržište lansirati šest novih električnih i plug-in hybrid modela, pri čemu se tu radi o vozilima iz različitih klasa.

Jedan od njih će biti i serijska verzija električnog El-Born koncepta koji je prikazan na nedavnom sajmu u Ženevi, a njemu će se pridružiti i električna verzija gradskog modela Mii.

Sledi nove generacija modela Leon koja će u ponudi imati i plug-in hybrid varijantu, kakvu će dobiti i njihov najveći SUV model Tarraco.

I brend Cupra će imati ulogu u elektrifikaciji Seata. To u praksi znači da stižu plug-in hybrid verzije modela Cupra Leon i Cupra Formentor.

Regularni Seat Leon nove generacije će se pojaviti početkom 2020. godine (u hatchback i karavanskoj ST verziji), a do kraje te iste godine stiže i Cupra Leon plug-in hybrid (takođe u hatchback i karavanskoj ST varijanti).

Kako stvari sada stoje, Cupra Leon će po svemu sudeći dobiti isti pogonski sistem kao i nedavno predstavljeni Cupra Formentor concept, što podrazumeva benzinac i elektromotor sa ukupno 180 kW/245KS (emisija CO2 bi trebalo da iznosi manje od 50 grama po km). Takođe, biće moguća i vožnja samo na elektropogon kada će vozilo moći da pređe do 50 km.

Sem navedenih modela, Seat i Volkswagen će razviti novu platformu koja će biti manja od MEB platforme na kojoj su modeli Volkswagen ID porodice.

Nova platforma će biti spremna za modele dužine oko 4 metra (poređenja radi, aktuelna Ibiza je dugačka 405 cm), što znači da kasnije stiže i pristupačni Seatov električni model (po ceni manjoj od 20.000 evra).

Izvor: AutoBlog

Danas objavljeno

Fantastičan rast prodaje za KTM u prvoj polovini godine

Zeljka

Jaguar će proizvoditi potpuno električnu Formulu E

Zeljka

Daimler: Novi modeli samo sa električnim pogonom

Zeljka

Ostavite komentar