15. Maja 2020.

Ćulum se zakleo na bratovom grobu da više neće praviti probleme

Big Portal

Izvori “Nezavisnih” potvrdili su da je Ćulum ubijen oko 13.10 časova, dok je ulazio u svoje vozilo. U izrešetanom automobilu navodno ga je pronašla majka.

Upravo ona je policiji prijavila ovaj zločin, a potom su u naselje Dragočaj, gdje je na njega sasuta kiša metaka, odjurile brojne policijske patrole.

Šire područje je satima nadlijetao policijski helikopter, dok su policajci sa kopna češljali teren. Primijetili smo u toj potrazi i pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice sa psima.

U međuvremenu, u brojnim banjalučkim ulicama bile su policijske patrole odnosno punktovi, na kojim su kontrolisali sve koji su naišli.

Postoje nezvanična saznanja da se tragalo za najmanje dvojicom napadača koji su na sebi imali maskirne uniforme i kacige, a navodno su pobjegli na motociklu.

Iz MUP-a RS je danas potvrđeno da je više osoba privedeno u vezi s ovim ubistvom, te da je u toku njihova krim-obrada.

“Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala Republičkog javnog tužilaštva izvršili su uviđaj u banjalučkom naselju Dragočaj, gdje je u petak od strane nepoznatog izvršioca ili više njih iz vatrenog oružja ubijen Slaviša Ćulum”, saopštili su iz MUP-a RS.

Šokirani mještani ispričali su za “Nezavisne novine” da su čuli pucnje, nakon kojih su odmah pomislili da se nešto, kako kažu, strašno desilo. Njihove slutnje ispostavile su se tačnim.

“Jedan od mještana šetao je sa djecom ovdje, ulicom, a onda je začuo pucnjavu. Odmah je pretpostavio da se nešto užasno desilo. Kasnije smo čuli – ubijen je Slaviša”, rekli su nam neki od mještana, dok drugi ističu da je Ćulum ubijen oko pola kilometra od kuće gdje je živio sa majkom, očuhom i sestrom.

Komšije Slaviše Ćuluma pritom tvrde da se, po izlasku iz zatvora, ovaj mladić posvetio sportskom životu, odnosno da je gotovo svaki dan išao da trenira.

“Zakleo se na grobu svog brata, koji je ranije ubijen, da neće više praviti probleme”, tvrde mještani, te dodaju da su čuli najmanje tri kraća rafala, a ubrzo potom i jauk žene. Uslijedili su, kažu, zvuci policijskih sirena.

Na mjesto događaja stigao je i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, te zatim i Miloš Brkić, načelnik Policijske uprave Banjaluka. Desetine policajaca i inspektora vidjeli smo na širem području.

Slaviša Ćulum u zatvoru je bio zbog pokušaja ubistva sugrađanina Jovana Jošila (29) u vatrenom obračunu u aprilu 2010. godine, kod benzinske pumpe “Parma trend” u Banjaluci. U toj pucnjavi ubijen je Ćulumov mlađi brat Nedeljko Ćulum.

Slaviša Ćulum je zbog pokušaja ubistva Jošila i nedozvoljenog držanja oružja pravosnažno osuđen na sedam godina i šest mjeseci zatvora.

Ćulum je, inače, u Okružnom sudu u Banjaluci 2011. godine osuđen i zbog pljačke banjalučke “Prokredit banke” u naselju Zalužani iz koje je 21. maja 2010. godine ukradeno 13.000 maraka. Bio i jedan od 14 osumnjičenih u akciji “Trezor” koje je MUP RS sumnjičio za osam pljački teških dva miliona maraka i druga krivična djela.

Ubijeni Ćulum bio je, podsjetimo, ranije označen kao vođa kriminalne grupe u Banjaluci, a prema od ranije dostupnim informacijama, prijetio je da će pobiti sve one koji su krivi za smrt njegovog brata.

NEZAVISNE NOVINE

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare