"Čudovišni" laptop koji ima čak 7 monitora - BIGportal.ba
Nauka i IT Tehnologija

“Čudovišni” laptop koji ima čak 7 monitora

Ovaj neobični prototip laptopa težak je 12 kilograma i dolazi sa gomilom monitora – više nego što smo ikada videli na prenosnom računaru.

Kompanija pod imenom Expanscape predstavila je svoj “čudovišni” laptop pod imenom Aurora 7, koji dolazi sa čak šest dodatnih monitora.

Glavnom 17.3 inčnom ekranu rezolucije 4K pridružena su tri druga ekrana iste rezolucije. Iznad levog i desnog prikaza, nalazi se 1200p monitor dijagonale sedam inča. Za kraj, tu je još jedan 1200p monitor smešten u donji deo laptopa.

Za grafiku je “zadužen” GTX 1060 uparen sa procesorom Intel Core i9-9900K i 64 GB RAM-a. Expanscape u konačnoj verziji dolazi sa RTX 2070, uz opcionalni procesor AMD Ryzen 9 3950x ili Intel i9-10900K, prenosi portal The Verge.

Laptop je dizajniran za nadzor objekata, a predviđeno je da se ne pomera nakon što se jednom postavi. To objašnjava težinu od 12 kg i dve baterije koje mogu da izdrže oko sat vremena pre nego što im zatreba punjač.

Aurora 7 nije savršen laptop, ne izgleda kao Razerov Project Valerie, ali to ne zaustavlja Expanscape koji uskoro planira da počne sa prodajom.

Danas objavljeno

Hakeri koriste popularni TikTok izazov za širenje malvera

Vanja A

Alternativa x86 i ARM procesorima – ne, još uvijek nije spreman u smislu visokih performansi

Vanja A

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

Ostavite komentar