Čudo neviđeno: Golf "dvojka" sa Teslinim motorom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Čudo neviđeno: Golf “dvojka” sa Teslinim motorom

Performanse legendarnog Golfa 2 GTI su poboljšane, automobil je ekološki prihvatljiviji, ali je modifikacija bila paprena.

Britanska firma za tjuniranje i “elektrifikaciju” klasičnih automobila, eDub, ugradila je Teslin električni motor u Volkswagen Golf GTI 2.

Performanse legendarnog Golfa “dvojke” su poboljšane, automobil je ekološki prihvatljiviji, ali je modifikacija bila paprena.

Originalni 1.8-litarski benzinac iz Golfa 2 GTI sa 112 KS zamenjen je 100% električnim pogonom. eDub nudi dva nivoa snage: 164 KS ili 274 KS.

Osim toga, klijenti mogu da se odluče za bateriju e30 od 35 kWh ili e50 od 54 kWh – veća obezbeđuje autonomiju u vožnji od oko 275 km.

Određene izmene su izvršene i u unutrašnjosti automobila, pa su iz putničke kabine uklonjene ručica manuelnog menjača i papučica kvačila, a instrument tabla je prilagođena novom pogonskom sklopu.

Na kraju, kada se podvuče crta, naknadno opremanje Golfa 2 GTI kreće se od oko 60.000 evra, za paket e30, do 65.000 evra u verziji e50.

Firma eDub već radi na drugim klasičnim automobilima, poput BMW-a 700 ili čak Porschea 911, a ukupno nudi raspon od pet pogonskih agregata snage do čak 608 KS i kapaciteta baterije do 80 kWh.

Danas objavljeno

Kako se pravilno čuvaju ljetnje gume

V.R.

Lamborghini za četiri godine prodao 16.000 Urusa

V.R.

Mališani će se obradovati: Tesla predstavio električni Cyberquad za djecu

V.R.

Ostavite komentar