Čudan vikend za gejmera: Dva puta zabranjen jer je maltretirao samog sebe - BIGportal.ba
PlayGameR Tehnologija

Čudan vikend za gejmera: Dva puta zabranjen jer je maltretirao samog sebe

Popularni jutjuber i Twitch strimer Džordž Dejvidson ima je, recimo to tako, neobičnih nekoliko dana iza sebe.

Ovaj gejmer, korisničkog imena “GeorgeNotFound” je za samo dva dana nekako uspeo da dobije ban (odnosno, bude zabranjen) na Twitch platformi. To i ne bi bio toliki problem, da nije kažnjen zbog toga što je navodno maltretirao – samog sebe.

Prvo je u subotu, 13. marta, Dejvidsonov drugi nalog pod imenom “ThisIsNotGeorgeNotFound” suspendovan na neodređeno vreme, a kao razlog je navedeno “neprikladno korišćenje korisničkog imena”.

“Na osnovu pregleda vaše aktivnosti ili sadržaja, izdali smo opomenu zbog toga što vaš nalog krši smernice zajednice”, navodi se u mejlu koji je Dejvidson dobio.

Već sledećeg dana, Dejvidson je sa svojim pratiocima podelio novi mejl u kome piše da mu je nalog ponovo zabranjen. Nije logično da neki nalog bude dva puta zabranjen, a da mu zabrana nije u nekom trenutku ukinuta, ali još uvek je nejasno šta se u međuvremenu desilo, prenosi portal Kotaku.

Ovoga puta, Twitch mu je poslao poruku u kojoj piše da mu je zbog “uznemiravanja drugih korisnika putem korisničkog imena” nalog zabranjen. Ni tada mu nisu rekli šta je to tačno pogrešno uradio.

Kasnije tog dana, Dejvidson je objavio tvit u kome je napisao da mu je zabrana ukinuta.

Sa jedne strane, moguće je da zaposleni bi trebalo da obezbede da se sve smernice prate nisu znali da je Dejvidsonov alterativni nalog zapravo njegov. Ruku na srce, nalog “ThisIsNotGeorgeNotFound” ima više od 300.000 pratilaca, što nije obično slučaj sa tzv. “lažnim” nalozima.

Nadamo se da ćemo uskoro saznati nešto više o ovom zanimljivom slučaju.

Danas objavljeno

Zaboravite na privatnost – kamere novih telefona će vas stalno snimati

Vanja A

Predstavljen Snapdragon G3x Gen 1 čipset za ručne konzole, Razer pomaže u kreiranju kompleta za programere

Vanja A

Microsoft testira nekoliko načina za poboljšanje Start menija u operativnom sistemu Windows 11

Vanja A

Ostavite komentar