17. Marta 2021.

Ćućunov namještaj neće na prodaju, doniraće ga Banskom dvoru

Big Portal

Iako je prvobitno najavljeno da će namještaj biti prodan putem licitacije, ipak je odlučeno ds on bude doniran Banskom dvoru, jer se radi o stilskom namještaju.

Ova donacija Banskom dvoru ujedno je 41. tačka dnevnog reda naredne sjednice Skupštine grada Banjaluka

Podsjetimo, mamještaj, navodno kupljen za potrebe kancelarije bivšeg šefa Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Mladena Ćućuna, koštao je 5967, 00 KM i nabavljen je putem direktne nabavke

Nabavka je pokrenuta 13.03. 2020 godine.

“Ukupna cijena robe sa PDV je iznosila 5.967 KM. Primjera radi, između ostalog, kancelarijski trosjed koštao je 1.181 KM, radni sto 2.393 KM, kancelarijska fotelja 505 KM, a nabavljena je i radna stolica, klub stolić i jarbol za zastavu” rečeno je ranije za BUKU u Gradskoj upravi.

Ranije je Gradonačelnik Banjaluke fotografisan sa ovim neotpakovanim namještajem

Protiv Mladena Ćućuna podnesena je krivična prijava, a Ćućun je podnio protiv Stanivukovića tužbu za klevetu.

” Isto tako će ova krivična prijava biti odbačena, jer nije utemeljena i nema uopšte krivičnog djela. Što se tiče ograde sve je urađeno u skladu sa javnim nabavkama i apsolutna je nesitina da je ograda plaćena 120.000 KM. Što se tiče namještaja, Mladen Ćućun nema kancelariju u Vatrogasnom domu niti je ikad imao. Sjedište civilne zaštite i moja kancelarija se nalazi u Vidovdanskoj BB a ne u Vatrogasnom domu u Lazarevu. Namještaj je nabavljen za sasvim druge namjene a o tome će javnosti biti blagovremeno obavještena”, objasnio je Ćućun

Mladena Ćućuna sa pozicije šefa Civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Banjaluka smijenio je gradonačelnik Draško Stanivuković.

(Buka)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare