Crveno vino i topla čokolada - zimska poslastica koja grije dušu - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Crveno vino i topla čokolada – zimska poslastica koja grije dušu

Neodoljiva toplina – vruće čokolade i crnog vina.

Sastojci:

tamna čokolada

mleko (poželjno biljno, od lešnika ili badema)

smeđi šećer

crno vino po izboru

po želji možete dodati cimet

Priprema:

Čokoladu rastopite u mleko. Mleko nalijete u posudu s čokoladom u razmeri 2:1 u korist mleka. Sačekajte da se čokolada skroz rastopi stalno mešajući kašikom kako bi čokolada postala svilenkasta. Dodajte otprilike četvrtinu ili petinu vina u odnosu na smesu koju ste dobili i pustite da provri. Ugasite šporet, po želji zasladite sa sirupom ili šećerom. Pričekajte da se malo ohladi kako biste mogli u potpunosti uživati u ukusu ovog idealnog zimskog pića.

Danas objavljeno

Najslađa kraljica jeseni

Vanja A

Naučnici potvrdili 7 namirnica koje te čine srećnim

Vanja A

5 ukusnih veganskih zamjena koje će koristiti tvom zdravlju i planeti

Vanja A

Ostavite komentar