16. Decembra 2021.

Crveno vino i topla čokolada – zimska poslastica koja grije dušu

Big Portal

Sastojci:

tamna čokolada

mleko (poželjno biljno, od lešnika ili badema)

smeđi šećer

crno vino po izboru

po želji možete dodati cimet

Priprema:

Čokoladu rastopite u mleko. Mleko nalijete u posudu s čokoladom u razmeri 2:1 u korist mleka. Sačekajte da se čokolada skroz rastopi stalno mešajući kašikom kako bi čokolada postala svilenkasta. Dodajte otprilike četvrtinu ili petinu vina u odnosu na smesu koju ste dobili i pustite da provri. Ugasite šporet, po želji zasladite sa sirupom ili šećerom. Pričekajte da se malo ohladi kako biste mogli u potpunosti uživati u ukusu ovog idealnog zimskog pića.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare