Crveno-beli se okupili – Obradović poveo 14 košarkaša na Kopaonik - BIGportal.ba
Košarka Sport

Crveno-beli se okupili – Obradović poveo 14 košarkaša na Kopaonik

Delegacija KK Crvena zvezda krenula je put Kopaonika gde će provesti narednih 17 dana u cilju da na najbolji mogući način odradi prvu fazu priprema.

Prethodnih dana prvotimci Crvene zvezde vršili su detaljne preglede, a rezultati testova su pokazali zavidnu fizičku spremu svih prvotimaca, kao i da nema nikakvih komplikacija i problema

Potrebno je istaći i da su svi igrači Crvene zvezde bili negativni na testiranju na Covid-19. Na taj način stekli su se svi mogući uslovi za početak priprema“, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

Pre samog puta održan je kratak sastanak menadžmenta, stručnog štaba i prvotimaca uz poštovanje svih propisanih mera, a to će biti praksa i u narednim danima. Sledeći smernice Vlade Republike Srbije, krzinog štaba i Evrolige menadžment Crvene zvezde se pobrinuo da svi prvotimci imaju nesmetane uslove za rad i da njihova jedina briga bude najbolja moguća bazična priprema za sve izazove koji slede. Svi protokoli će na Kopaoniku biti strogo poštovani i kontrolisani jer KK Crvena zvezda ima za cilj da ni na jedan način ne ugrozi zdravlje sportista i stručnog štaba“, dodaje se na sajtu.

Četrnaest prvotimaca zadužilo je opremu Crvene zvezde, oni su: Lengston Hol, Kori Volden, Aleksa Uskoković, Džordan Lojd, Aleksa Radanov, Branko Lazić, Dejan Davidovac, Marko Simonović, Boriša Simanić, Duop Rit, Marko JagodićKuridža, Lendri Noko, Ognjen Dobrić i Ognjen Kuzmić.

U narednoj fazi priprema Crvena zvezda će učestvovati na dva izrazito jaka turnira.

Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli su dobili poziv da učestvuju na prestižnom turniru “Gloria Kup” u Antaliji koji će se održati od 08-16. septembra ove godine.

Na turniru će učestvovati ekipe: Efes-a, Fenerbahčea, Himkija, Turk Telekoma, Galatasaraja, Karšijake i Crvene zvezde.

Odmah nakon toga ekipi koju će od ove sezone predvoditi novi trener Saša Obradović putuje u Moskvu gde slede nove provere na čuvenom kupu “Gomeljski”. Turnir koji nosi naziv po legendarnom ruskom treneru ove sezone održaće se od 16.09. do 19.09.2020. godine.

Ove sezone na turniru će učestvovati ekipe Panatinaikosa, Lokomotive, Crvene zvezde i domaćina turnira moskovskog CSKA.

Nova sezona evropske košarke kreće početkom oktobra.

B92

Danas objavljeno

Vlahović: Živim svoj san

Zeljka

“Ukrao” Srbiji Olimpijske igre, pa izgubio 20 kilograma i preživio dramu

Zeljka

Orlando dao 50 miliona mladom centru

Zeljka

Ostavite komentar