Sastojci za nadjev od jagoda:
700 g jagoda
50 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
3 kašike kukuruznog škroba
Sastojci za posip:
130 g glatkog brašna
70 g zobenih pahuljica
120 g bijelog šećera
120 g smeđeg šećera
1/2 žličice cimeta
120 g otopljenog maslaca
Prstohvat soli
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stepeni. Duboku posudu za pečenje premažite maslacem. Jagode operite, narežite na četvrtine pa ih pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i kukuruznim škrobom. Prebacite ih u pripremljenu posudu. U drugoj posudi pomiješajte sve sastojke za posip pa ih prelijte rastopljenim i rashlađenim maslacem. Miješajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu. Potom je rukama rasporedite po jagodama. Pecite 40-ak minuta u zagrijanoj rerni, se dok posip ne poprimi zlatnu boju.
Izvor: Miss7