6. Oktobra 2021.

Crnogorski mediji: “Noćni vukovi” čuvali manastir

Big Portal

Prenoseči informacije “Pobjede”, portal navodi i da su pored “vukova” tu bile i neformalne grupe, takozvana bratstva, kao i brojni pojedinci iz kriminalnih struktura.

Naime, podgorička “Pobjeda” navela je da su članovi ekstremističke, proruske grupe “Noćni vukovi”, pored ostalih “prosrpskih ekstremističkih organizacija”, bili naočigled policije, angažovani da štite Cetinjski manastir u susret intronizaciji mitropolita crnogorsko-primorksog Joanikija 5. septembra.

List se poziva na dokument u koji su, kako navode, imali uvid, a reč je o zapisniku sa saslušanja Željka Vukčevića, jednog od vođa ovog motociklističkog udruženja.

Vukčević je, povodom dešavanja u Cetinju izjavu policiji dao 23. septembra, u svojstvu građanina. Kazao je kako je u Cetinjskom manastiru bio samo da pomogne u pripremi “svečanog čina ustoličenja”, da nije bio naoružan, niti on, niti bilo ko drugi, te da su jedini naoružani bili specijalci koji su doveli mitropolita i patrijarha srpskog Porfirija.

U zapisniku Vukčević se izjasnio i o tome da li su u manastiru bili i pripadnici službi bezbednosti iz drugih država, a navodno je to “napomenuo” samoinicijativno.

“Napominjem da sam tokom boravka u manastiru koristeći društvene mreže i prateći dešavanja pročitao na pojedinim portalima da se u manastiru nalaze ‘Kobre’. Izjavljujem da ja to nisam primetio, jer su kobre zmije koje žive u Africi i Aziji”, piše u zapisniku sačinjenom prilikom uzimanja izjave od Vukčevića.

“Noćni vukovi”, kao proruska organizacija formalno osnovana u Crnoj Gori 2015. godine, odavno su angažovani kao obezbeđenje u SPC u Crnoj Gori, piše Analitkka i dodaje da oni nisu jedini, već SPC navodno na raspolaganju i razne neformalne grupe – “takozvana bratstva, kao i brojni pojedinci iz kriminalnih struktura”.

Mnogi od njih su, prema informacijama “Pobjede”, bili angažovani i na Cetinju, a sigurnosnim merama rukovodio je i koordinirao pop Mijajlo Backović, blizak direktoru Agencije za nacionalnu bezbednost Dejanu Vukšiću, ali i poznat po druženju sa starletom i bezbednosno-interesantnom osobom Sorajom Vučelić.

Portal Analitika je preno i da je u cetinjskom manastiru, danima pre ustoličenja, boravilo je više desetina naoružanih muškaraca, uglavnom iz kriminalnog miljea.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare