Crnogorci pali zbog pet tona kokaina! - BIGportal.ba
Hronika Svijet Vijesti

Crnogorci pali zbog pet tona kokaina!

Svi članovi posade, uključujući i kapetana broda “Aressa”, su državljani Crne Gore, prenijeli su podgorički mediji. Jedanaest crnogorskih državljana uhapšeno je nakon što je na njihovom brodu pronađeno više od pet tona kokaina.

Među uhapšenima su Podgoričanin Andrija Mugoša (30), Kotorani Nikola Markić (29), Mihailo Đorđević (58), Tripo Biskupović (37), Vasko Radonjić (50), Vidoje Latković (42), Baranin Dragan Mašanović (46), Dragoljub Živković (67) sa Cetinja i Novosađanin crnogorskog porijekla Nikola Martinović (42).

Nezvanično je saopšteno da je uhapšena ekipa iz ta dva grada, Podgorice i Bara, krijumčarila kokain namijenjen evropskom tržištu.

– Vrijednost te droge na veliko iznosi oko 250 miliona evra – rekao je jedan od izvora Vijesti, upućen u istragu.

I kapetan broda, saopšteno je, državljanin je Crne Gore. Njih su lišili slobode pripadnici Mornarice Holandije nakon što im je dojavljeno da je droga na brodu. Akcija je realizovana na osnovu informacija crnogorske Uprave policije, koje je uputila partnerskim službama Velike Britanije, a realizovana je u međunarodnim vodama u blizini Venecuele, tačnije u Arubi.

Aruba je jedno od ostrva u južnom Karipskom moru, 25 kilometara sjeverno od venecuelanske obale. Predstavlja jednu od četiri konstitutivne države Kraljevine Nizozemske. Glavni grad ostrva je Oranjestad, u kojem živi 26 000 stanovnika.

– Brod “Aressa” je lociran i opserviran cijelom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim mjerama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain ubačen na “Aressu”, Mornarica Kraljevine Nizozemske je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres. Sumnja se da je kokain ovim brodom iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne luke u zapadnoj Evropi – saopšteno je danas iz Uprave policije.

Dnevniku Vijesti je nezvanično rečeno da je sljedeća luka trebalo da bude Solun, gdje su planirali da stignu krajem marta. Iz crnogorske policije podsjećaju da je zapljena kokaina u Arubi rezultat konkretne saradnje sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Nizozemske i partnerskim službama drugih zemalja.

Danas objavljeno

Porfirije: Molitva Hristova poziv na jedinstvo

M.

Rab: Velika Britanije želi da se smanje tenzije sa EU

M.

U Srpskoj jedan smrtni slučaj, koronom zaraženo još šest osoba

M.

Ostavite komentar