Sastojci:
500 g brašna
150 g maslaca
1 kvasac
1 šolja vode
3 kašike šećera
malo soli
2 žumanceta
1 limun – ribana korica
Priprema:
Razmutiti kvasac u pola šolje tople vode sa kašičicom šećera i brašna te ostaviti na toplom da naraste. U posebnoj posudi izmiješati brašno sa malo soli, dodati šećer i vanilin-šećer, žumanca, mast i maslac, naribati limunovu koricu i na kraju dodati pripremljeni kvasac. Zamijesiti glatko tijesto, oblikovati valjak i podijeliti na šest dijelova. Tijesto je pogodno za oblikovanje tako da se ne mora odmarati. Dovoljno je samo svaku lopticu blago pritisnuti, a zatim razviti tanko u krug i podijeliti na osam dijelova (trouglića). Na svaki trouglić staviti po kašičicu fila i zamotati kao kiflicu. Redati na pleh preko masnog papira i peći u prethodno zagrijanoj rerni na 180ºC petnaestak minuta. Kiflice treba da ostanu svijetle i da blago porumene po ivicama. Tople kiflice odmah uvaljati u šećer u prahu.
Nezavisne.