4. Oktobra 2019.

Crnadak: Institucije moraju da funkcionišu

Big Portal

Crnadak je pozvao EU, da zvanično saopšti svoj stav o tome da li EU podrzava da ključne institucije u BiH ne rade dok traju pregovori o vlasti.

– Siguran sam da bi jasan stav EU pomogao da parlament proradi, a vjerujem da bi se i održavanje sjednica Savjeta ministara vratilo u normalan ritam – rekao je Crnadak. On je podsjetio da u svakoj normalnoj demokratiji najvažnije institucije poput Savjeta ministara i parlamenta, normalno funkcionišu nakon izbora dok se ne formira nova vlast.

– Samo u Parlamentarnoj skupstini BiH danas na ratifikaciju čeka više od milijardu KM projekata, koji se odnose na puteve, mostove, vodovode, kanalizacione mreže i druga pitanja iz svakodnevnog života građana – rekao je Crnadak.

On je dodao da je stanje u kojem su institucije i građani zarobljeni od strane stranaka koje pregovaraju već godinu dana neprihvatljivo i sigurno nije evropski standard.

Crnadak je podsjetio da je EU važan partner svima unutar BiH, i političkim partijama, ali i narodima i entitetima, budući da oko ulaska BiH u EU postoji opšta saglasnost.

– Sljedeće sedmice zatražiću od Federike Mogerini i njenog nasljednika Žozepa Borela direktnu podršku EU kako bi se obezbijedilo da ključne institucije u BiH funkcionisu dok pregovori o formiranju vlasti ne budu završeni – rekao je Crnadak.

(Srpskainfo)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare