Crna Gora uvodi nove mjere za ulazak u zemlju - BIGportal.ba
Region Vijesti

Crna Gora uvodi nove mjere za ulazak u zemlju

Zbog pogoršnja epidemiološke situacije u Crnoj Gori donijete su nove restriktivne mjere koje podrazumevaju da se u tu zemlju može ući samo uz četiri dokaza da osoba nije zarazna, s tim da prelazak granice iz susjednih zemalja ostaje bezuslovan.

U Crnu Goru se, dakle, može da uđe osoba samo ako je vakcinisana, da ima negativni nalaz PCR testa na korona virus ne stariji od 72 sata, dokaz da je osoba preboljela korona virus, kao i da posjeduje negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 sati.

Ukoliko ne ispunjava ove uslove osoba će biti upućena u 14-dnevnu samoizolaciju, koju je moguće prekinuti nakon šest dana od ulaska u Crnu Goru uz negativan PCR test, saopšteno je na konferenciji za novinare.

“S druge strane, u Crnu Goru se preko granice bezuslovno i dalje ulazi iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Albanije, Kosova i Sjeverne Makedonije. To se odnosi na državljane Crne Gore i na državljane navedenih zemalja”, rečeno je novinarima.

Svi koji ulaze u Crnu Goru dužni su da poštuju zdravstvene mjere u skladu sa zdravstvenim upozorenjem Instituta za javno zdravlje koje je dostupno na svim graničnim prelazima i na internet stranici Ministarstva zdravlja Crne Gore i Instituta za javno zdravlje.

Između ostalog, zabranjeno je prisustvo i zadržavanje više od 50 punoljetnih lica na otvorenom javnom mjestu uz poštovanje propisanih mjera.

Mjere na snagu stupaju sutra i trajaće do 10. septembra.

(Tanjug)

Danas objavljeno

“Nuklearni program Sjeverne Koreje odvija se punom parom”

M.

Lava guta kuće i puteve na evropskom ostrvu, evakuisano 5.000 ljudi

M.

UHAPŠEN IZBACIVAČ U BANJALUCI: Gost zadobio teške povrede

M.

Ostavite komentar