Crna Gora ukida mjere na sjeveru zemlje - BIGportal.ba
Region Vijesti

Crna Gora ukida mjere na sjeveru zemlje

Sve posebne mjere protiv širenja virusa korona u opštinama na sjeveru Crne Gore biće ukinute od danas, saopštila je Vlada Crne Gore.

“Privremene mjere protiv širenja virusa korona uvođene konsekutivno u opštinama sjevernog regiona od 25. juna, dale su rezultate prije svega u stagnaciji stope novooboljelih, čime su se stekli uslovi za ukidanje pojedinih mjera s ciljem normalizacije života i interesa ekonomije”, prenose Vijesti saopštenje Vlade.

Svi ugostiteljski objekti u Crnoj Gori mogu da rade od šest do 24 sata, a ta odluka odnosi se na restorane, kafane, kafeterije, hotelske restorane i slične ugostiteljske objekte kao i na pružanje ugostiteljskih usluga na kupalištima i plažama.

U ugostiteljskim objektima osim u primorskim opštinama (Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj) ugostiteljski objekti moraju da se pridržavaju pravila da za stolom mogu da sjede najviše dva gosta u zatvorenom prostoru, odnosno četvoro na terasi/bašti objekta, zabranjeno je samousluživanje i zadržavanje ili stajanje ispred šanka, stolovi moraju biti udaljeni jedan od drugog najmanje dva metra…

Ukida se i zabrana održavanja zabavno-muzičkog programa u ugostiteljskim objektima koja je bila uvedena 7. jula uz poštovanje držanja fizičke distance od dva metra, da izvođači nose zaštitne maske, osim pjevača i muzičara koji sviraju duvačke muzičke instrumente, a gostima je zabranjeno da plešu.

Uvodi se obaveza privrednih društava i preduzetnika koji se bave trgovinom na malo (marketi, supermarketi, hipermarketi, tržni centri i sl.), uključujući i zelene pijace, kao i državne organe, javne ustanove, banke, pošte, da odrede lica koja će kontrolisati da li građani ili korisnici usluga prilikom ulaska u ove objekte poštuju obaveze nošenja zaštitne maske i međusobne fizičke udaljenosti.

Privremena mjera za fitnes centre i teretane, koja je uvedena 16. jula na teritoriji Podgorice proširuje se na cijelu državnu teritoriju, pa u objektu za rekreaciju u isto vrijeme može da boravi samo jedna osoba na 10 metara, ali ne više od 20 osoba, uz obavezu poštovanja preventivnim mjera zaštite.

tanjug

Danas objavljeno

Preminuo Milutin Mrkonjić

M.

Novi protesti u Zagreb protiv kovid potvrda

M.

Novi soj virusa korona visoko rizičan za Evropljane

M.

Ostavite komentar