Crna Gora proširila listu, ulazak dozvoljen građanima Bosne i Hercegovine - BIGportal.ba
Region Vijesti

Crna Gora proširila listu, ulazak dozvoljen građanima Bosne i Hercegovine

Crna Gora dozvolila je ulazak na svoju teritoriju od 1. juna bez obaveznog testa ili karantina za strance koji dolaze iz zemalja u kojima je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000. Prema mapi koja je objavljena na Twitter nalogu crnogorske vlade, na spisku se nalazi i Bosna i Hercegovina.

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) saopštilo je u četvrtak uvečer da je na prijedlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG) odlučilo da je od 1. juna dozvoljen ulazak stranaca u Crnu Goru, i to bez karantina i samoizolacije, ako je stopa aktivnih slučajeva koronavirusa manja od 25 na 100.000 stanovnika u državi čiji je stranac rezident i u državi iz koje stranac ulazi u Crnu Goru, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Vlade Crne Gore.

Kako piše ispod objavljene mape, lista će se ažurirati jednom sedmično, a na njoj se trenutno nalazi 26 zemalja, među kojima je i Bosna i Hercegovina.

Prema ovoj statistici, Bosna i Hercegovina ima 16,45 akativnih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika, a situacija je najbolja u Sloveniji gdje je 0,43 slučaja na 100.000.

N1

Danas objavljeno

Tenzije rastu, Japan održava vojne manevre

M.

Hrvatski državljani od danas mogu u SAD bez vize uz jedan uslov

M.

Beograd: Žena se porodila kod kuće, beba preminula

M.

Ostavite komentar