12. Januara 2022.

Crna Gora: Preko granice od sutra uz EU kovid potvrdu

Big Portal

Uslovi za prelazak granice su da je osoba potpuno vakcinisana propisanim brojem doza vakcine protiv virusa korona i da od dobijanja posljednje doze nije prošlo duže od šest mjeseci.

Negativan pi-si-ar test na kovid ne stariji od 72 časa, negativan brzi antigenski test ne stariji od 48 časova, dokaz da je osoba preboljela kovid 19 i da je prošlo ne manje od 10 dana i ne više od šest mjeseci od pozitivnog pi-si-ar ili brzog antigenskog testa.

Ministarka zdravlja Crna Gore ?elena Borovinić Bojović izjavila je da je, u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, preporučeno da raspust bude produžen za sedam dana, tako da bi školska godina, umjesto 24. januara, počela 31. januara.

  • O ovoj mjeri konačnu odluku donijeće Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta. Časovi će trajati pola sata uz obavezno nošenje zaštitnih maski. Ova mjera ostaje na snazi – rekla je ona.

Novim mjerama omogućava se rad fitnes centrima i teretanama uz EU digitalnu kovid potvrdu i uslov da se za jednu osobu mora obezbijediti prostor od 10 metara kvadratnih.

  • Dozvoljene su posjete advokatima i sudskim vještacima u obavljanju službene dužnosti uz posjedovanje EU digitalne kovid potvrde – kaže Bojovićeva.

Bojovićeva je dodala da ostale mjere ostaju na snazi.

Ona je istakla da je evidentno da su mjere koje su bile na snazi pred Novu godinu dale odgovarajuće pozitivne rezultate.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare