Crna Gora ponovo uvodi policijski čas - BIGportal.ba
Region Vijesti

Crna Gora ponovo uvodi policijski čas

U Crnoj Gori se uvodi policijski čas od 21 do pet sati ujutru narednog dana i zabrana međugradskog saobraćaja vikendom, saopštio je danas direktor Instituta za javno zdravlje Igor Galić.

Ugostiteljski objekti, prema novim mjerama Ministarstva zdravlja, radiće do 18 časova.

U Budvi i Tivtu, gdje je epidemiološka situacija složenija, zabranjeni su i javni skupovi na otvorenom i zatvorenom, ugostiteljski objekti neće raditi kao ni privredna društva koja se bave prodajom neprehrambenih proizvoda.

U ovim opštinama, kako je saopštio Galić, obustavlja se rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama – vrtići, škole, fakulteti, i prelazi se na onlajn nastavu.

Zabranjuju se sportske manifestacije, a kako je kazao Galić, mjere se ne odnose na treninge sportista koji se redovno testiraju.

“Građanima Budve i Tivta preporučuje se da ne napuštaju teritorije tih opština kako bi se spriječilo širenje epidemije”, kazao je direktor IJZ.

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović dodala je da će saopštene mjere važiti narednih dana, s mogućnošću produžetka.

Borovinić Bojović je saopštila da se ugostiteljskim objektima zabranjuje puštanje muzike, kao i već važeća zabrana muzike uživo.

Borovinić Bojović je ponovila da mjere neće dati rezultate ukoliko se ne uvažavaju i poštuju, prenio je portal RTCG.

Danas objavljeno

Vučić sa Lajčakom: Neophodna primjena ZSO i poštovanje volje srpskog naroda

M.

EU: Glavna poruka samita u Tirani podrška članstvu Zapadnog Balkana

Vanja A

Više od 100 raketa ide ka Ukrajini

Vanja A

Ostavite komentar